Amerikaanse vrouwen verzinnen verkrachting in Murcia (UPDATE)

Amerikaanse vrouwen verzinnen verkrachting in Murcia
Beeld: Europa Press

Amerikaanse vrouwen verzinnen verkrachting in Murcia (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De laatste jaren staan de kranten vol met artikelen over verkrachtingen en dan met name groepsverkrachtingen in Spanje. Een van de bekendste is de zogenaamde zaak van de ‘manada’ in Pamplona maar er zijn nog meer groepsvrekkrachtingen die hebben plaatsgevonden in Spanje. Maar er zijn ook vrouwen die het verzinnen en liegen, zoals nu is gebleken bij de verkrachtingszaak in Murcia, een fake-rape.

Volgens drie Amerikaanse zussen die op vakantie waren in Murcia werden twee van hen verkracht tijdens de nacht van de jaarwisseling. Meteen werd er een klopjacht geopend in de Spaanse pers en wist de politie de verdachte jonge mannen te arresteren.

Later is gebleken dat er geen verkrachtingen hebben plaatsgevonden en dat de jonge Amerikaanse vrouwen gemeenschap hebben gehad met de mannen en helemaal niet verkracht zijn . Blijkbaar wilden de Amerikaanse toeristen geld ontvangen van hun verzekeringsmaatschappij.

De politie kwam er tijdens het verhoor van de vrouwen al snel achter dat hun verhalen niet klopten en de feiten anders verteld werden. Daarnaast waren er videobeelden waarop te zien is hoe de drie Amerikaanse vrouwen de dag na de vermeende verkrachtingen hartstochtelijk afscheid nemen van de verdachte mannen terwijl zij de bus namen.

De vrouwen wilden ook niet meewerken met het politieonderzoek en nu is ook gebleken dat zij zonder iets te zeggen het land hebben verlaten waarbij de advocaat van de mannen spreekt over een vlucht van de vrouwen voor de Spaanse justitie. De Amerikaanse vrouwen zijn gelokaliseerd en bevinden zich in Oostenrijk, dit terwijl hen verboden was te reizen en Spanje te verlaten.

UPDATE: De drie jongemannen van 20, 21 en 25 jaar die als verdachten werden gezien en werden gearresteerd door de politie vanwege hun betrokkenheid bij deze verzonnen verkrachtingen hebben aangegeven dat ze de drie Amerikaanse zussen van 18, 20 en 23 jaar gaan aanklagen . De drie vrouwen hadden een reisverzekering afgesloten met een clausule in verband met verkrachting en een uitbetaling van 50.000 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.