Vliegveld Alicante nog steeds gesloten, vluchten omgeleid (UPDATE)

Vliegveld Alicante nog steeds gesloten, vluchten omgeleid
Beeld: Twitter

Vliegveld Alicante nog steeds gesloten, vluchten omgeleid (UPDATE)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De brand op het dak van de terminal bij het vliegveld Alicante-Elche is nog steeds niet voorbij. Dat heeft ervoor gezorgd dat het vliegveld tot 14 uur donderdagmiddag gesloten zal blijven en dat alle vluchten omgeleid worden naar de vliegvelden van Valencia en Murcia.

Woensdagmiddag rond 14 uur brak er op het dak van de terminal een brand uit die weliswaar snel geblust kon worden maar die er ook voor zorgde dat de terminal ontruimd moest worden en dat alle aanwezige passagiers, begeleiders en personeelsleden geëvacueerd werden. De terminal is daarna niet meer open geweest en zal tot donderdagmiddag 14 uur gesloten blijven.

Blijkbaar is het bluswerk nog niet voorbij, is er nog steeds een grote rookontwikeling en heeft het vuur inmiddels 1.200 m2 van het dak aangetast. Volgens de brandweer is het een moeilijk bluswerk met brandbaar materiaal op moeilijk bereikbare plaatsen.

Volgens de lokale media heeft dat een effect op meer dan 30.000 passagiers en meer dan 160 vluchten waarvan het merendeel wordt omgeleid via de vliegvelden van Valencia en Murcia. 

Ryanair en Easyjet hebben alle vluchten naar het vliegveld van Murcia-Corvera gestuurd en de maatschappijen hebben via e-mails en SMS de passagiers gewaarschuwd. Andere maatschappijen maken ook gebruik van de vliegvelden van Valencia en Murcia en hebben de passagiers geïnformeerd.

UPDATE: Het vliegveld Alicante-Elche rond 14 uur weer geopend nadat de eerste vlucht richting Brussel om 14.05 uur vertrok. Op donderdag moesten er vanwege de sluiting 36 vluchten omgeleid worden naar het vliegveld van Murcia (18 aankomst en 18 vertrek). Het gaat daarbij om vluchten van Ryanair, Easyjet en andere maatschappijen.

Ga naar de inhoud