Search
menu
Search

Het Nederlandse vrouwenelftal bereidt zich in Spanje voor op duel tegen Spanje

Het Nederlandse vrouwenelftal bereidt zich in Spanje voor op duel tegen Spanje
Beeld: onsoranje.nl / web

Het Nederlandse vrouwenelftal bereidt zich in Spanje voor op duel tegen Spanje

Het Nederlandse vrouwenelftal voetbal, ook wel de Oranje Leeuwinnen genoemd, bereidt zich binnenkort in Spanje voor op een cruciale wedstrijd in de UEFA Women’s Nations League. De wedstrijd tegen Spanje op 23 februari is van groot belang voor plaatsing voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024.

Normaal gesproken werkt de selectie van bondscoach Andries Jonker de interlandperiodes af in Zeist. Nu heeft de technische staf echter besloten om de korte voorbereiding op de wedstrijd tegen Spanje af te werken in Marbella, een badplaats in Zuid-Spanje. Op maandag 19 februari komen de speelsters bijeen in Marbella om te trainen. Daarna reist het elftal naar het zuidelijker gelegen Cádiz waar op 23 februari de wedstrijd tegen Spanje wordt gespeeld.

Het Spaanse vrouwenelftal zal zoals gebruikelijk de training afwerken in de ‘Ciudad del Fútbol’ in Las Rozas, een gemeente in de provincie Madrid.

Reden trainingskamp in Spanje

In de wedstrijd tegen Spanje staat plaatsing voor de Olympische Spelen op het spel voor de Oranje Leeuwinnen. Het is een finale, want alleen de winnaar van de ontmoeting plaatst zich. De technische staf wil de speelsters daarom zo goed mogelijk voorbereiden op deze cruciale wedstrijd. En waar kan dat beter dan in Marbella in Zuid-Spanje?

Marbella beschikt over uitstekende trainingsfaciliteiten, waaronder meerdere voetbalvelden van internationale kwaliteit. Ook het klimaat is een stuk aangenamer dan in Nederland in februari. De locatie en faciliteiten bieden dus een optimale voorbereiding op de wedstrijd.

Door een trainingskamp in het buitenland af te werken, brengt de selectie ook meer tijd met elkaar door. Dit is goed voor de teamsfeer en -spirit. De technische staf hoopt hiermee de saamhorigheid binnen de selectie te vergroten voor de cruciale wedstrijd tegen Spanje.

Het belang van plaatsing

De Olympische Spelen behoren tot de grootste sportevenementen ter wereld. Elke atleet droomt ervan om zijn of haar land daar te vertegenwoordigen. Het is een unieke ervaring en een hoogtepunt in een sportcarrière. Ook voor de Oranje Leeuwinnen geldt dat deelname een droom is.

Plaatsing voor de Spelen zal het vrouwenvoetbal in Nederland een boost geven. Het zal de populariteit en zichtbaarheid van de sport vergroten. Ook voor sponsors wordt het interessanter om in het vrouwenvoetbal te stappen. Daardoor kunnen de verdere professionalisering en ontwikkeling van de sport gestimuleerd worden.

Deelname aan de Spelen vergroot ook de kans op sportief succes en medailles. De Spelen fungeren als etalage voor de sport. Als de Oranje Leeuwinnen goed presteren op het mondiale podium, zal dat het aanzien van het Nederlands vrouwenvoetbal in de wereld vergroten.

Ga naar de inhoud