Tot 9.000 euro voor bedrijven en zelfstandigen in Asturië vanwege de corona-crisis

Tot 9.000 euro voor bedrijven en zelfstandigen in Asturië vanwege de corona-crisis
Beeld: Cudillero / Freepik

Tot 9.000 euro voor bedrijven en zelfstandigen in Asturië vanwege de corona-crisis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OVIEDO – De regionale overheid van de autonome regio Asturië heeft 45 miljoen euro vrijgemaakt om de door de corona-crisis en de genomen regionale maatregelen geraakte bedrijven en zelfstandigen in de dienstensector, waaronder ook het toerisme, te helpen. De personen die menen recht te hebben op een financiële hulp kunnen dat in Asturië vanaf donderdag aanvragen.

Vanaf donderdag 18 februari kunnen zelfstandigen, het midden en kleinbedrijf en ondernemers een financiële steun aanvragen die ligt tussen de 3.000 en 9.000 euro, afhankelijk van de situatie. Dat geldt voor alle de dienstensector waaronder de horeca en het toerisme zoals bars, restaurants, hoteleigenaren, campinghouders en reisbureaus. 

LET OP: dit heeft dus alleen te maken voor bedrijven en zelfstandigen in de autonome regio Asturië niet in de rest van Spanje waar elke autonome regio en de verantwoordelijke regionale overheden eigen beslissingen en maatregelen nemen.

De regionale overheid van Asturië meent dat ze met deze 45 miljoen euro kostende steun circa 10.000 ondernemers en zelfstandigen enige financiële verlichting kunnen geven in deze moeilijke tijden. De sector is tevreden met deze hulp maar zegt dat het waarschijnlijk niet genoeg zal zijn want zonder extra hulp dreigt 60% van de dienstensector te sluiten.

De financiële hulp is verdeeld in twee blokken en heeft te maken met welk type bedrijf, de grootte van het bedrijf en het aantal werknemers met een maximum van 249.

Zelfstandigen of bedrijven die vanwege de corona-maatregelen noodgedwongen gesloten zijn hebben recht op 4.500 euro voor zelfstandigen zonder personeel en tot 9.000 euro voor die bedrijven die tien of meer werknemers hebben. Dit heeft o.a. betrekking op campings, hotels, reisbureaus, uitgaansgelegenheden etc.

Zelfstandigen en bedrijven die door de corona-maatregelen wel open kunnen zijn maar ernstige beperkingen ondervinden of deels wel en deels niet gesloten/open zijn zoals bars en restaurants hebben recht op 3.000 euro voor een zelfstandige zonder werknemers tot 6.000 euro voor bedrijven vanaf 10 werknemers.

Het steunpakket van 45 miljoen euro is bestemd voor 10.000 begunstigden maar uiteindelijk bestaat het regionale steunpakket uit 74 miljoen euro voor 23.500 potentiële begunstigden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.