Carrefour koopt 172 Supersol supermarkten in Spanje

Carrefour koopt 172 Supersol supermarkten in Spanje
Beeld: Wikimedia

Carrefour koopt 172 Supersol supermarkten in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Carrefour supermarktketen is vastberaden de nummer twee positie op de lijst van populairste en meest bezochte supermarkten in Spanje te behouden en als onderdeel van een uitbreidingsprogramma heeft Carrefour 172 Supersol supermarkten gekocht. Deze van oorsprong Italiaans keten had in 2019 een omzet van 450 miljoen euro.

De 172 nieuwe Carrefour winkels zijn voor 90% te vinden in de autonome regio’s Madrid en Andalusië en dan met name in de provincies Madrid, Málaga, Cádiz en Sevilla. Deze reeds bestaande winkels worden de komende maanden omgebouwd tot vestigingen van de Express en Market versies van de kleinere Carrefour of onder de naam Supeco, een low cost supermarkt.

Carrefour heeft 78 miljoen euro betaald voor de aanschaf van deze 172 winkels waarmee de Franse keten de tweede plaats op de lijst van Spanje’s populairste en meest bezochte supermarkten wil behouden en versterken.

Volgens Kantar Worldpanel in februari dit jaar is de Spaanse keten Mercadona nog steeds de publieksfavoriet in Spanje met een aandeel van 24,5%. De Mercadona wordt gevolgd op afstand door de Carrefour met 8,4%, de Lidl met 6,1%, de Día keten met 5,8%, de Eroski met 4,8% en bijna onderaan de lijst de Aldi met 1,7%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.