Carrefour koopt 172 Supersol supermarkten in Spanje

Carrefour koopt 172 Supersol supermarkten in Spanje
Beeld: Wikimedia

Carrefour koopt 172 Supersol supermarkten in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Carrefour supermarktketen is vastberaden de nummer twee positie op de lijst van populairste en meest bezochte supermarkten in Spanje te behouden en als onderdeel van een uitbreidingsprogramma heeft Carrefour 172 Supersol supermarkten gekocht. Deze van oorsprong Italiaans keten had in 2019 een omzet van 450 miljoen euro.

De 172 nieuwe Carrefour winkels zijn voor 90% te vinden in de autonome regio’s Madrid en Andalusië en dan met name in de provincies Madrid, Málaga, Cádiz en Sevilla. Deze reeds bestaande winkels worden de komende maanden omgebouwd tot vestigingen van de Express en Market versies van de kleinere Carrefour of onder de naam Supeco, een low cost supermarkt.

Carrefour heeft 78 miljoen euro betaald voor de aanschaf van deze 172 winkels waarmee de Franse keten de tweede plaats op de lijst van Spanje’s populairste en meest bezochte supermarkten wil behouden en versterken.

Volgens Kantar Worldpanel in februari dit jaar is de Spaanse keten Mercadona nog steeds de publieksfavoriet in Spanje met een aandeel van 24,5%. De Mercadona wordt gevolgd op afstand door de Carrefour met 8,4%, de Lidl met 6,1%, de Día keten met 5,8%, de Eroski met 4,8% en bijna onderaan de lijst de Aldi met 1,7%.

Ga naar de inhoud