Spaanse prinses Leonor begint driejarige militaire opleiding in drie verschillende krijgsmachtonderdelen

Spaanse prinses Leonor begint driejarige militaire opleiding in drie verschillende krijgsmachtonderdelen
Beeld: Ministerio de Defensa / web

Spaanse prinses Leonor begint driejarige militaire opleiding in drie verschillende krijgsmachtonderdelen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De toekomstige koningin van Spanje en oudste dochter van koning Felipe VI, prinses Leonor, zal in het volgende schooljaar haar militaire training beginnen aan de Algemene Academie van Zaragoza. Daarna zal Leonor drie jaar opleiding krijgen in de drie verschillende krijgsmachtonderdelen van de Spaanse strijdkrachten, Landmacht, Marine en Luchtmacht, net zoals haar vader, Koning Felipe VI. Dit werd dinsdag aangekondigd door de minister van Defensie, Margarita Robles.

De Prinses van Asturië is op dit moment bezig met haar tweede jaar van het Baccalaureaat in Wales en zal eind augustus of begin september starten met haar militaire training in Zaragoza. Hier zal ze het eerste jaar volgen tot aan de beëdiging van de vlag, waarna ze verder zal gaan met het tweede jaar. In het tweede jaar zal ze deelnemen aan het derde jaar van de Maritieme School van Marín in Pontevedra en zal ze ook aan boord gaan van het opleidingsschip Juan Sebastián Elcano. Het derde jaar zal ze het vierde jaar volgen aan de Algemene Academie van Lucht- en Ruimtevaart in San Javier.

Volgens artikel 2 van de Wet op de Militaire Carrière uit 2007 heeft de regering het recht om, via een Koninklijk Besluit, de opleiding van de Prinses van Asturië te bepalen, rekening houdend met haar hoge vertegenwoordiging en erfgenaam van de Kroon. Het besluit om dit Koninklijk Besluit goed te keuren werd dinsdag genomen tijdens de wekelijkse Ministerraad en is goedgekeurd door de Raad van State.

De huidige Koning volgde zijn militaire opleiding tussen september 1985 en juli 1988 en doorliep de drie academies. Hij zwoer de vlag in Zaragoza op 11 oktober 1985 en ontving zijn diploma’s als infanterie luitenant, vaandrig en luitenant van de luchtmacht in juli 1989.

Opleiding Leonor

Haar eerste bestemming zal de Algemene Militaire Academie van Zaragoza (Aragón) zijn, waar ze in september 2023 zal beginnen met het ontvangen van instructies in het Leger. Hier zal ze twee cursussen volgen, gecombineerd in één. De eerste cursus vindt plaats voorafgaand aan de vlag beëdiging en de tweede daarna. Op de Algemene Militaire Academie zal de prinses van Asturië vakken volgen zoals Militaire Vorming, Tactiek en Logistiek, Wapensystemen, NBC-verdediging, Topografie, Leiderschap, Recht en Geschiedenis van het Leger. 

Daarna zal ze in het schooljaar 2024-2025 deelnemen aan de Maritieme School in Marín (Pontevedra, Galicië), waar ze het derde jaar van de vijfjarige opleiding zal volgen. Hier zal prinses Leonor onder andere leren hoe ze beslissingen kan nemen in het maritieme domein, hoe ze effectief kan samenwerken in elke situatie en hoe ze zich kan aanpassen aan elke situatie die zich kan voordoen aan boord, zowel op zee als in de haven. gedurende deze opleiding zal ze gedurende enkele maanden aan boord gaan van het opleidingsschip ‘Juan Sebastián de Elcano’ (net als haar vader koning Felipe VI) zoals traditioneel wordt gedaan door de marinekadetten. Aan boord van deze historische boot van 113 meter krijgen de studenten les, nemen ze deel aan manoeuvres, voeren ze hun taken uit en leven ze intens samen met hun medestudenten.

Het derde jaar, 2025-2026, zal ze doorbrengen aan de Algemene Academie van de Luchtmacht in San Javier (Murcia). Hier zal ze zich aansluiten bij het vierde jaar van de opleiding van de Luchtmacht en vlieguren maken om haar militaire opleiding te voltooien. Na het afmaken van haar militaire opleiding zal de Prinses van Asturië de eerste in haar promotie zijn en zal ze geleidelijk aan promoveren met haar promotie, hoewel ze geen positie zal bekleden. Ze zal de rang van luitenant krijgen voor Infanterie en Luchtmacht, terwijl ze in de Marine vaandrig zal zijn.

Ga naar de inhoud