Stem mee voor de Spaanse Turismo Rural hoofdstad 2024

Stem mee voor de Spaanse Turismo Rural hoofdstad 2024
Beeld: via canva.com & EscapadaRural

Stem mee voor de Spaanse Turismo Rural hoofdstad 2024

Dit jaar wordt het waarschijnlijk opnieuw een jaar goed jaar wat betreft het Turismo Rural ofwel plattelandstoerisme in Spanje. Veel Spanjaarden zullen ook dit jaar in plaats van de drukke kustplaatsen met overvolle stranden naar de kleinere dorpen in de plattelandsregio’s gaan voor de jaarlijkse zomervakantie. Net zoals alle andere jaren wordt dit jaar ook weer voor de zevende keer gezocht naar de ‘Capital del Turismo Rural 2024’ en ook jij kunt meestemmen.

Sinds 2017 wordt door de website EscapadaRural de ‘Capital del Turismo Rural’ wedstrijd georganiseerd. Ook dit jaar zijn er weer 10 eindkandidaten die meedingen naar de titel voor 2024 waarvan de winnaar op 18 april bekend wordt gemaakt. Iedereen kan via DEZE website meestemmen voor de onderstaande dorpen.

De winnaar van de 2024-editie zal de titel overnemen van Campo Lameiro (2023) in Pontevedra (Galicië) die vorig jaar wist te winnen. In de jaren daarvoor wisten ook Cazorla (Jaén, Andalusië), Olvera (Cádiz, Andalusië), Potes (Cantabrië), Santillana del Mar (Cantabrië), Aínsa-Sobrarbe (Huesca, Aragón) en Sigüenza (Guadalajara, Castilla-La Mancha) te winnen.

De 10 finalisten van de nieuwe editie van de ‘Capital del Turismo Rural’ zijn: Altura (Castellón), Artajona (Navarra); Brihuega (Guadalajara), Cabezuela del Valle (Cáceres), Cómpeta (Málaga), Enciso (La Rioja), Peñafiel (Valladolid), Sant Hilari Sacalm (Girona), Santa Eulalia de Oscos (Asturië) en Vilaflor de Chasna (Santa Cruz de Tenerife)

altura
Beeld: EscapadaRural / web

Altura (Castellón): Dit charmante dorpje met 3800 inwoners ligt in de provincie Castellón, in de regio Valencia. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige middeleeuwse architectuur, waaronder de kerk Iglesia Parroquial de la Asunción en het kasteel Castillo de Altura. Ook zijn er diverse wandel- en fietsroutes in de omgeving.

artajona
Beeld: EscapadaRural / web

Artajona (Navarra): Dit middeleeuwse dorp met 1700 inwoners ligt in de provincie Navarra, in het noorden van Spanje. Het dorp is beroemd om zijn ommuurde binnenstad met smalle straatjes, poorten en torens. Bezoekers kunnen hier de Iglesia de San Saturnino, het Palacio del Señorío y la Casa Consistorial bewonderen.

brihuega
Beeld: EscapadaRural / web

Brihuega (Guadalajara): Dit pittoreske dorp met 2500 inwoners ligt in de provincie Guadalajara, in de regio Castilla-La Mancha. Het dorp staat bekend om zijn prachtige Plaza del Coso, met een unieke achthoekige vorm. Bezoekers kunnen hier ook het Palacio del Infantado en de Iglesia de Santa María la Mayor bewonderen.

cabazuela del valle
Beeld: EscapadaRural / web

Cabezuela del Valle (Cáceres): Dit idyllische dorp met 2200 inwoners ligt in de provincie Cáceres, in de regio Extremadura. Het dorp is gelegen in de Sierra de Gredos, met prachtige natuur en diverse wandel- en fietsroutes. Bezoekers kunnen hier ook het Monasterio de San Jerónimo de Yuste bezoeken, waar keizer Karel V zijn laatste jaren doorbracht.

competa
Beeld: EscapadaRural / web

Cómpeta (Málaga): Dit charmante dorp met 3800 inwoners ligt in de provincie Málaga, in de regio Andalusië. Het dorp is gelegen in de Axarquía, met prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. Bezoekers kunnen hier de Iglesia de San Andrés Apóstol, het Museo de Cómpeta y el Barrio Mudéjar bewonderen.

enciso
Beeld: EscapadaRural / web

Enciso (La Rioja): Dit historische dorp met 1600 inwoners ligt in de provincie La Rioja, in het noorden van Spanje. Het dorp is beroemd om zijn dinosaurusresten en het Museo Paleontológico de Enciso. Bezoekers kunnen hier ook de Iglesia de Santa María del Rivero en het Castillo de Enciso bewonderen.

penafiel
Beeld: EscapadaRural / web

Peñafiel (Valladolid): Dit middeleeuwse dorp met 5000 inwoners ligt in de provincie Valladolid, in de regio Castilië en León. Het dorp is beroemd om zijn kasteel, Castillo de Peñafiel, dat op een heuvel boven het dorp uittorent. Bezoekers kunnen hier ook de Iglesia de Santa María de la Asunción en het Museo del Vino de Peñafiel bewonderen.

sant hilari
Beeld: EscapadaRural / web

Sant Hilari Sacalm (Girona): Dit charmante dorp met 5700 inwoners ligt in de provincie Girona, in de regio Catalonië. Het dorp is gelegen in de uitlopers van de Pyreneeën, met prachtige natuur en diverse wandel- en fietsroutes. Bezoekers kunnen hier het Monasterio de Sant Hilari Sacalm, het Museo Etnológico del Montseny en het Parc Natural del Montseny bewonderen.

santa eulalia
Beeld: EscapadaRural / web

Santa Eulalia de Oscos (Asturië): Dit idyllische dorp met 500 inwoners ligt in de provincie Asturië, in het noorden van Spanje. Het dorp is gelegen in de bergen, met prachtige natuur en diverse wandel- en fietsroutes. Bezoekers kunnen hier de Iglesia de Santa Eulalia de Oscos, het Palacio de los Marqueses de Ferrera en het Museo Etnográfico de Oscos bewonderen.

vilaflor
Beeld: EscapadaRural / web

Vilaflor de Chasna (Santa Cruz de Tenerife): Dit pittoreske dorp met 4500 inwoners ligt op het Canarische Eiland Tenerife. Het dorp is gelegen op de hellingen van de vulkaan Teide, met prachtige uitzichten over het eiland. Bezoekers kunnen hier de Iglesia de San Pedro Apóstol, het Parque Nacional del Teide en het Observatorio del Teide bewonderen.

campo
Campo Lameiro in Galicië is de Spaanse Turismo Rural hoofdstad 2023
Voor de zevende keer werd de wedstrijd om de hoofdstad van het plattelandstoerisme (Turismo Rural) in Spanje te kiezen georganiseerd en een meerderheid van de 100.000 stemmen ging naar de winnaar in Galicië.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud