Staking bij Brussels Airlines waar piloten en cabinepersoneel niet werken op 23, 24 en 25 juni

Staking bij Brussels Airlines waar piloten en cabinepersoneel niet werken op 23, 24 en 25 juni
Beeld: 123rf

Staking bij Brussels Airlines waar piloten en cabinepersoneel niet werken op 23, 24 en 25 juni

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl de staking in Spanje reeds aangekondigd is (maar nog niet officieel bevestigd) bij het Spaanse cabinepersoneel van Ryanair, hebben de vakbonden van de piloten en het cabinepersoneel van Brussels Airlines aangekondigd ook te gaan staken. Dat gaat gebeuren op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 juni. Volgens het stakende personeel is de werkdruk te hoog.

Het lijkt een moeilijke zomer te gaan worden met luchthavens zoals Schiphol die grote problemen hebben, personeelstekort bij luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa en EasyJet en stakend personeel bij Ryanair en nu ook Brussels Airlines. Vanwege de hoge werkdruk willen de piloten en het cabinepersoneel bij de Belgische luchtvaartmaatschappij staken.

En dat gaat gebeuren op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 juni. Drie dagen lang wordt 24 uur per dag gestaakt waardoor veel vliegtuigen niet kunnen vertrekken en reizigers de dupe zijn. Er staan op deze drie dagen maar liefst 525 vluchten gepland. Reizigers worden omgeboekt.

Brussels Airlines liet vorige week al weten dat ze genoodzaakt is om 150 vluchten te schrappen deze zomer om zo de werkdruk aan te pakken. Maar dat is volgens de vakbonden niet genoeg.

Overigens gaat het ook bij het Belgische cabinepersoneel van Ryanair weer niet goed en dreigt ook daar weer een staking. Mocht het in België bij Ryanair tot een staking komen, dan kan dat wel eens samenvallen met de geplande staking in Spanje waar het Ryanair cabinepersoneel op 24, 25, 26 en 30 juni en 1 en 2 juli het werk neer wil leggen. Ook in Portugal is het Ryanair personeel opgeroepen om op 24, 25 en 26 juni te gaan staken.

strike
Ryanair cabinepersoneel Spanje wil eind juni en begin juli zes dagen staken
Als alles gaat zoals de vakbonden USO en Sitcpla willen dan zal het Ryanair cabinepersoneel in Spanje staken op zes dagen op 24, 25, 26 en 30 juni en 1 en 2 juli.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud