Overeenkomst over verhoging minimumloon naar 965 euro bereikt in Spanje

Overeenkomst over verhoging minimumloon naar 965 euro bereikt in Spanje
Beeld: 123rf

Overeenkomst over verhoging minimumloon naar 965 euro bereikt in Spanje

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl er specialisten zijn die samen met de oppositiepartijen spreken over meer werkloosheid als het minimumloon met 15 euro omhoog gaat, heeft men bij de Spaanse regering haast gemaakt en lijkt het erop dat er een overeenkomst is bereikt met de vakbonden over de verhoging van het salario mínimo interprofesional (SMI).

De werkgeversorganisaties hebben zich teruggetrokken uit de onderhandelingen maar als alles gaat volgens plan wordt het minimumloon met terugwerkende kracht vanaf 1 september 2021 verhoogd naar 965 euro, 15 euro meer dan de 950 euro die al sinds 1 januari 2020 geldt in Spanje.

15 euro meer per maand lijkt niet veel maar er wordt al maanden over gediscussieerd onder de betrokken partijen van de Spaanse regering, vakbonden en werkgeversorganisaties. 15 euro meer is een stijging van slechts 1,57 procent wat minder is dan de 3 procent van de huidige inflatie in Spanje.

Deze 15 euro extra wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 september 2021 betaald aan de werknemers die een minimumloon ontvangen (14 betalingen per jaar). Daarnaast zou deze moeten gelden tot het einde van dit jaar want volgens de Spaanse media wordt het minimumloon vanaf 1 januari 2022 verder verhoogd naar 1.000 euro en op 1 januari 2023 naar 1.060 euro.

Deze informatie wordt op donderdag in de kranten in Spanje gepubliceerd maar er moet nog een officiële bevestiging komen van het Ministerie van Werkgelegenheid wat betreft de stijging van het minimumloon van 950 naar 965 euro voor de vier resterende maanden van dit jaar.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.