De derde beste pizza ter wereld wordt in Spanje gemaakt

De derde beste pizza ter wereld wordt in Spanje gemaakt
Beeld: Sartoria Panatieri Gràcia / facebook

De derde beste pizza ter wereld wordt in Spanje gemaakt

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Spanje is het land van de paella en sangria, maar de inwoners en toeristen lusten naast de traditionele Spaanse gerechten ook wel een pizza. Er zijn dan ook meer dan genoeg pizza restaurants te vinden in Spanje. Maar niet alle pizza’s zijn gelijk en volgens de ‘50 Top Pizza World 2023’ lijst is de derde beste pizza ter wereld te vinden in Spanje, om concreet te zijn in Barcelona.

Bij je volgende bezoek aan Barcelona moet je zeker de pizzeria ‘Sartoria Panatieri’ van pizzabakkers Rafa Panatieri en Jorge Sastre bezoeken. Daar wordt volgens de 50 Top Pizza World 2023 de derde beste pizza ter wereld gemaakt. Inmiddels zijn er van deze pizzeria twee restaurants te vinden in het centrum van Barcelona, zoals te zien is op de website van ‘Sartoria Panatieri’.

Op dezelfde top 50 lijst staan de pizzeria ‘Fratelli Figurato’ in Madrid op plaats 42 en ‘La Balmesina’ in Barcelona op plaats 50. Als we verder kijken naar de top 10, dan staan ook ‘Baldoria’ in Madrid op plaats 64 en ‘Demaio’ in Bilbao op plaats 81.

De twee beste pizzeria’s ter wereld zijn de Italiaanse ‘Masanielli’ in Caserta van Francesco Martucci en ‘10 Diego Vitagliano’ in Napels. De gids 50 Top Pizza, die wordt beschouwd als de beste pizza gids ter wereld, heeft deze beslissing bekendgemaakt in de Italiaanse stad Napels.

Ga naar de inhoud