Waarschuwing voor hotelfraude via de smartphone-app van Booking

Waarschuwing voor hotelfraude via de smartphone-app van Booking.com
Beeld: via canva.com

Waarschuwing voor hotelfraude via de smartphone-app van Booking

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Cybercriminelen zijn altijd op zoek naar manieren om onze gegevens te stelen. Ze gebruiken steeds nieuwere technieken die steeds moeilijker te detecteren zijn. Daarom is het belangrijk om onze cyberbeveiliging op orde te houden.

Booking.com, een populaire app voor het boeken van vakantieverblijven, is het doelwit geworden van een phishingcampagne. Cybercriminelen doen zich voor als hotels in de chat van de app om de persoonlijke gegevens en bankgegevens van gebruikers te stelen.

Cybercriminelen doen zich voor als hotels in de chat van de Booking.com-app. Ze sturen gebruikers een bericht waarin ze aangeven dat hun reservering kan worden geannuleerd vanwege een probleem met de verificatie van hun creditcard. De cybercriminelen geven een link mee naar een website die lijkt op de officiële website van Booking.com. Als gebruikers op deze link klikken, worden ze naar een nepwebsite (https://booking.net725.com) geleid waar ze om hun persoonlijke en bankgegevens worden gevraagd. 

Deze phishingcampagne heeft al tot 1.500 euro gekost aan een slachtoffer. Booking.com heeft bevestigd dat hun systemen niet zijn gehackt, maar dat de profielen van hotels op de website worden vervalst. De cybercriminelen gebruiken deze vervalste profielen om gebruikers te misleiden om hun persoonlijke gegevens en bankgegevens te delen.

De slachtoffers van deze fraude kunnen hun geld niet terugkrijgen van Booking.com, omdat het bedrijf niet verantwoordelijk is voor frauduleuze betalingen. De slachtoffers moeten contact opnemen met hun bank om te proberen hun geld terug te krijgen.

Ga naar de inhoud