skip to Main Content
AP-7 Alicante-Tarragona op 1 januari 2020 tolvrij maar met tolpoorten
Archieffoto

AP-7 Alicante-Tarragona op 1 januari 2020 tolvrij maar met tolpoorten

ALICANTE – Het is al meerdere keren bevestigd door de huidige demissionaire premier José Luis Ábalos dat de AP-7 tussen Tarragona-Valencia en Valencia-Alicante vanaf 1 januari 2020 tolvrij zal zijn. Dat houdt dus in dat het rijden over dit stuk van de AP-7 snelweg gratis zal zijn waardoor men niet meer door de tolpoorten hoeft te rijden. Maar dat laatste klopt niet helemaal.

Het goede nieuws is dat vanaf 1 januari volgend jaar 373,9 km van de Autopista del Mediterráneo tussen de provincie Tarragona, Valencia en Alicante tolvrij zal zijn. Dat houdt in dat automobilisten over het hele traject een tol van 59,97 euro besparen.

Maar ondanks dat het goed nieuws is dat men niet meer hoeft te betalen bij de ‘Peajes’ moet je nog wel rustig rijden als je bij de tolpoorten aankomt. Alles wijst ernaar dat vanwege de haast van het tolvrij maken er geen tijd is om ook alle tolpoorten weg te halen. 

LEESTIP: Minister bevestigt opnieuw einde tol op AP-7 Alicante-Tarragona

Vanwege bureaucratische rompslomp zal het nog enige tijd duren na het vrijstellen van tol voordat de tolpoorten weggehaald zullen worden. Dat zal dus inhouden dat men alsnog door de tolpoorten moet rijden met een gereduceerde snelheid maar dat men niet hoeft te stoppen om te betalen.

Vanaf 1 januari 2020 zal ook de AP-4 ofwel Autopista del Sur tussen Sevilla en Cádiz tolvrij worden. Het gaat hier om een snelweg van 93 km lang waar dagelijks gemiddeld 21.974 voertuigen gebruik van maken. De tol kost dit jaar 7,42 euro op de AP-4. Ook daar zullen de tolpoorten nog enige tijd blijven staan voordat deze weggehaald gaan worden.

LEESTIP: De AP-7 of Middellandse Zee snelweg in Spanje

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
    1. Wat ik zo op de michelinkaart zie is het gratis. Maar mocht dit niet zo zijn, dan is het via de A92 sowieso gratis en nog korter ook.

  1. Ja, het heeft ook even geduurd vroeger voordat de losse tolpoorten tussen Barcelona en Hospitalet del Infante gesloopt waren. Daar moest toen voorheen nog steeds een 4 keer een luttel bedrag worden afgerekend. Bij Cambrils moest zelfs betaald worden om de autopista op te mogen rijden, als aanvulling op de tol , die je moest betalen op de snelweg zelf. Uiteindelijk wordt gewoon alles gesloopt.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken