AP-7 Alicante-Tarragona op 1 januari 2020 tolvrij maar met tolpoorten

AP-7 Alicante-Tarragona op 1 januari 2020 tolvrij maar met tolpoorten
Beeld: Archieffoto

AP-7 Alicante-Tarragona op 1 januari 2020 tolvrij maar met tolpoorten

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het is al meerdere keren bevestigd door de huidige demissionaire premier José Luis Ábalos dat de AP-7 tussen Tarragona-Valencia en Valencia-Alicante vanaf 1 januari 2020 tolvrij zal zijn. Dat houdt dus in dat het rijden over dit stuk van de AP-7 snelweg gratis zal zijn waardoor men niet meer door de tolpoorten hoeft te rijden. Maar dat laatste klopt niet helemaal.

Het goede nieuws is dat vanaf 1 januari volgend jaar 373,9 km van de Autopista del Mediterráneo tussen de provincie Tarragona, Valencia en Alicante tolvrij zal zijn. Dat houdt in dat automobilisten over het hele traject een tol van 59,97 euro besparen.

Maar ondanks dat het goed nieuws is dat men niet meer hoeft te betalen bij de ‘Peajes’ moet je nog wel rustig rijden als je bij de tolpoorten aankomt. Alles wijst ernaar dat vanwege de haast van het tolvrij maken er geen tijd is om ook alle tolpoorten weg te halen. 

LEESTIP: Minister bevestigt opnieuw einde tol op AP-7 Alicante-Tarragona

Vanwege bureaucratische rompslomp zal het nog enige tijd duren na het vrijstellen van tol voordat de tolpoorten weggehaald zullen worden. Dat zal dus inhouden dat men alsnog door de tolpoorten moet rijden met een gereduceerde snelheid maar dat men niet hoeft te stoppen om te betalen.

Vanaf 1 januari 2020 zal ook de AP-4 ofwel Autopista del Sur tussen Sevilla en Cádiz tolvrij worden. Het gaat hier om een snelweg van 93 km lang waar dagelijks gemiddeld 21.974 voertuigen gebruik van maken. De tol kost dit jaar 7,42 euro op de AP-4. Ook daar zullen de tolpoorten nog enige tijd blijven staan voordat deze weggehaald gaan worden.

LEESTIP: De AP-7 of Middellandse Zee snelweg in Spanje

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.