Search
menu
Search

Vrouw hield kinderen verborgen in Portugal om corona-vaccinatie te vermijden

Vrouw hield kinderen verborgen in Portugal om corona-vaccinatie te vermijden
Beeld: 123rf

Vrouw hield kinderen verborgen in Portugal om corona-vaccinatie te vermijden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – In Sevilla is begin januari een vrouw aangehouden die haar zoontjes verborgen hield in Portugal voor hun biologische vader. Ze deed dat onder andere omdat ze niet wilde dat de kinderen gevaccineerd zouden worden tegen het Covid-19 Virus.

Op 24 januari wordt Juan C. opgeroepen door het gerecht van Sevilla om te getuigen over de verdwijning. Juan C. is op dit moment de partner van Cristina M. die haar kinderen van respectievelijk 12 en 14 jaar oud gedurende meer dan twee maanden weg van hun vader hield. Ze wilde namelijk niet dat deze gevaccineerd werden en vreesde dat de vader dat wel van plan was.

Het gerecht vordert Juan C. om uit te zoeken wat zijn verantwoordelijkheid was in de verdwijning van de twee kinderen. Het was in zijn woning nabij Jerez de la Frontera (Cádiz) waar Cristina M. aanvankelijk de kinderen verborgen hield. 

Op 5 januari leverde Cristina M. zich uiteindelijk met haar kinderen uit aan het gerecht van Sevilla. Het was opnieuw haar partner Juan C. die haar en de kinderen vanuit Portugal met de auto terug bracht uit het Zuiden van Portugal.

Bij aankomst werd de vrouw in de boeien geslagen. Er was namelijk al een Europees aanhoudingsbevel voor haar uitgeschreven. Cristina M. deed echter beroep op haar zwijgrecht. De politie klaagt haar nu aan voor de ontvoering van minderjarigen. Ze is voorlopig voorwaardelijk vrij maar mag geen communicatie hebben met haar kinderen, noch zich dichter dan 300 meter bij hen in de buurt vertonen.

De vlucht van de vrouw vond plaats na een wekenlange discussie met de vader over het al dan niet vaccineren van de kinderen. Begin december werd aangifte gedaan bij de politie omtrent haar verdwijning. Op 27 december vond de Guardia Civil een belangrijk spoor, doordat de video console van de oudste zoon zich met het internet verbond in Aljezur.

Ga naar de inhoud