ALDI wil in 2023 tenminste 50 nieuwe supermarkten openen in Spanje

ALDI wil in 2023 tenminste 50 nieuwe supermarkten openen in Spanje
Beeld: ALDI.es / web

ALDI wil in 2023 tenminste 50 nieuwe supermarkten openen in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De ALDI wil het verschil in vestigingen tussen de grootste rivaal Lidl verkleinen in Spanje en heeft bevestigd in 2023 minstens 50 nieuwe winkels te openen. De helft van deze nieuwe supermarkten moet geopend worden in Madrid, Catalonië, Andalusië en de Valencia regio.

Als de voorspelling uitkomt zal de ALDI eind dit jaar bijna 450 supermarkten hebben in Spanje. Op dit moment heeft de ALDI in Spanje 394 supermarkten wat er 40 meer zijn dan begin 2022. Dat is echter nog niet genoeg om het verschil met de Lidl die 670 supermarkten heeft in Spanje erg te verkleinen. 

ALDI heeft volgens Kantar Worldpanel een marktaandeel van 1,4 procent wat minder is dan de Lidl die met 3 procent inmiddels is gestegen naar de derde supermarkt op de lijst wat betreft marktaandeel, achter de Mercadona (25,4%) en Carrefour (9,8%). Om dat marktaandeel te vergroten heeft ALDI een plan klaarliggen door meer supermarkten te openen.

De helft van de 50 nieuwe winkels zal geopend worden in de belangrijkste gebieden voor ALDI, de Madrid regio, Catalonië, Valencia regio en Andalusië. In 2022 werden de eerste supermarkten geopend op de Canarische Eilanden en in Asturië en Galicië, regio’s waar nog niet veel ALDI-winkels te vinden zijn.

Naast de 50 nieuwe supermarkten in 2023 en de 100 supermarkten die de afgelopen drie jaar zijn geopend in Spanje, heeft ALDI in 2022 ook de logistieke centra uitgebreid en zijn er enkele bijgekomen, zoals op de Canarische Eilanden. Nu heeft de keten ruim 170.000 m² logistieke ruimte. Er zijn op dit moment meer dan 7000 personen werkzaam bij ALDI in Spanje.

Eerder heeft ALDI España ook al bekend gemaakt dat de website in een of twee jaar tijd vernieuwd zal worden. Daarbij wordt ook de online winkel geopend voor de non-foodartikelen in de bazaar, de artikelen die normaal in de manden liggen en staan.

Ga naar de inhoud