De beste supermarkt in Spanje om vers brood te kopen

De beste supermarkt in Spanje om vers brood te kopen
Beeld: Mercadona / web

De beste supermarkt in Spanje om vers brood te kopen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – We weten wat de best gewaardeerde supermarkt van Spanje is (o.a. ALDI, EL Corte Inglés) en welke supermarkt het grootste marktaandeel heeft van Spanje (Mercadona), maar in welke supermarkt wordt het beste brood verkocht. De Spaanse vereniging van consumenten OCU heeft dit aan haar leden gevraagd waaruit opgemaakt kan worden welke supermarkt in Spanje bij de consumenten geliefd is vanwege het verse brood … en dat is niet Mercadona.

Boord is een onmisbaar onderdeel van het Spaanse dieet en weliswaar wordt het minder gebruikt voor het ontbijt, de gemiddelde inwoner van Spanje eet veel brood. Meer dan 5000 OCU-leden hebben hun mening gegeven over de kwaliteit van het supermarktbrood waarbij gekeken werd naar 18 ketens.

Volgens de OCU-studie is de Lidl de populairste supermarkt om vers brood te kopen in Spanje met 18 punten meer dan het gemiddelde en 55% van de OCU-leden die zeggen daar brood te kopen. De Mercadona staat op een tweede plaats met 52% van de deelnemers die daar hun vers brood koopt.

Ga naar de inhoud