Amazon creëert 1.000 banen met logistiek centrum in Murcia

Amazon creëert 1.000 banen met logistiek centrum in Murcia
Beeld: Europa Press

Amazon creëert 1.000 banen met logistiek centrum in Murcia

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – In mei wordt het nieuwe logistieke centrum van Amazon naast het vliegveld van Murcia geopend waardoor er minstens 1.000 banen gecreëerd worden. In eerste instantie zal het nieuwe logistieke centrum openen met 200 werknemers maar dat moeten er volgens Amazon 1.000 gaan worden.

Het nieuwe centrum van Amazon is 8.000 m2 groot en is gelegen op een terrein van 28.000 m2 langs de weg Murcia-Cartagena nabij het vliegveld Región de Murcia International Airport. Dit nieuwe logistieke centrum moet de klanten van Amazon aan de Levantekust (Murcia, Alicante, Valencia) en Oost Andalusië gaan bedienen.

Het nieuwe logistieke centrum van Amazon maakt deel uit van de veel grotere plannen om flink te gaan groeien in Spanje. Zo heeft Amazon al grote logistieke centra bij Madrid, Barcelona, Sevilla, Málaga, Valencia etc. en moeten er nog veel meer bij gaan komen. 

Op dit moment heeft Amazon 7.000 werknemers in dienst maar dat aantal loopt op als men de tijdelijke contracten (waar veel om te doen is) mee rekent.

Ga naar de inhoud