Moet men nu klokken bij rook- en plaspauzes in Spanje?

Moet men nu klokken bij rook- en plaspauzes in Spanje?
Beeld: Pixabay

MADRID – Sinds 12 mei is het verplicht dat werkgevers de prikklok gebruiken om de gewerkte uren te controleren. Een van de redenen voor het invoeren van dit systeem is de controle op de daadwerkelijk gewerkte en effectieve werktijd om fraude tegen te gaan en om de werknemer te beschermen zodat ook overuren uitbetaald worden. Maar hoe zit het met de rook- en plaspauzes, de lunch en de ‘hora de bocadillo’.

Vanaf 12 mei is het voor de werkgevers in Spanje verplicht om een prikklok te hebben waar de werknemers verplicht moeten in- en uitchecken. De prikklok is ingevoerd om de ‘effectieve werktijd’ (tiempo de trabajo efectivo) te registreren, een concept waar veel werkgevers moeite mee hebben. Want is het verplicht om de pauzes tijdens werktijd te klokken (fichar) of niet? Moeten werknemers die naar het toilet willen of een sigaret willen roken klokken of niet?

In de Real Decreto-ley 8/2019 van 8 maart 2019 staat letterlijk: “la empresa garantizará el registro diario de jornada, que deberá incluir el horario concreto de inicio y finalización de la jornada de trabajo de cada persona trabajadora” ofwel in het Nederlands “het bedrijf garandeert de dagelijkse registratie van de werkdag welke het tijdschema moet omvatten van het begin tot het einde van de werkdag van elke werknemer”.

Voorbeelden

In deze omschrijving wordt geen melding gedaan wat betreft pauzes en of die meetellen als ‘effectieve werktijd’ of niet. De krant La Información heeft diverse experts naar hun mening gevraagd.

Daaruit blijkt dat als men een werkdag (jornada) heeft van 7 uur tot 15 uur, een pauze van 20 minuten (om te ontbijten) wordt gezien als werktijd en dus is het niet nodig om te klokken. Een werknemer hoeft in dit geval alleen te klokken bij het begin en het einde van de werkdag.

In het geval van een gedeelde werkdag (jornada partida) waarbij een werknemer om 9 uur begint en om 18 uur het werk verlaat met één uur lunchpauze, is men wel verplicht te klokken als men gaat lunchen. De werknemer dient dus vier keer te klokken. Als deze werknemer halverwege de werkdag ook een pauze heeft van 10 of 15 minuten dan hoeft men niet te klokken.

‘Pausa del bocadillo’

En hoe zit het met de zogenaamde ‘descanso del bocadillo’, een korte extra pauze om een broodje te eten? Een rechter heeft in 2017 bepaald dat deze extra pauze gezien kan worden als niet effectieve werktijd maar volgens de wet dient een werknemer bij een werkdag van meer dan 6 uur een extra pauze te hebben. Dus, moet men wel of niet klokken?

Toilet en roken

Korte pauzes om naar het toilet te gaan vallen onder de effectieve werktijd maar hoe zit het met rookpauzes? Volgens de wet is het verboden te roken op de werkplek en dus zouden rokers naar buiten of naar speciale ruimtes moeten gaan om een sigaret te kunnen roken wat soms 5 tot 15 minuten in beslag neemt.

Buiten het feit dat de rookpauzes als discriminerend gezien kunnen worden naar de niet-rokers die geen extra korte pauzes hebben, zorgen deze rookpauzes ook voor economische problemen bij bedrijven. En hoe zit met het effectieve werktijden, moeten werknemers klokken als ze een sigaret gaan roken?

Onduidelijk

Zo zijn er nog wel meer zaken die onduidelijk zijn zoals het omkleden, het naar de werkplek rijden met een bedrijfsauto, het vervoer naar een bepaalde werkplek, de personen die buitendienst hebben etc. De meeste van deze zaken zijn geregeld in de overeenkomsten (convenios) die men afsluit maar er blijven bij veel werkgevers en werknemers twijfels bestaan.

Aanwezig

De Spaanse regering is voorstander van het niet niet laten meetellen (cotizar) en uitbetalen (pagar) van pauzes bij de effectieve werktijden en de Sociale Zekerheid. De prikklokken laten namelijk de effectieve (efectivo) werktijden zijn, de tijden dat er daadwerkelijk gewerkt wordt en niet de aanwezige (presencial) tijden. De overkoepelende organisatie van werkgevers wil graag zwart of wit zien wat een werknemer effectief werkt tijdens de aanwezigheid.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

11
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Stam(p?)pot Slaaf

@redactie

M.i. pakt de overheid hier de werknemer, niet de werkgever, want die zal altijd een manier vinden om ergens onderuit te komen. Verder is de overheid vaak log en star en kan meer overheidsingrijpen juist een averechtse werking hebben. Werknemers zijn nu eenmaal geen machines, maar kunnen het zo wel worden met alle gevolgen van dien.

Fernando

Spanje, terug naar de 20e eeuw. Het wordt nooit meer wat met dit land!!

Stampot Slaaf

Vreemd dat mensen dit communistische controle systeem niet resoluut afwijzen en het toelaten dat een overheid een zoveelste wet introduceert voor de private sector. Roept alles erg sterke Orwelliaanse gevoelens op.

Eddy

Als het niets te maken heeft met het werk dan klokken.Kan erg zijn voor de mensen die verslaaft zijn aan hunne domphone maar voor de baas een mooi ding.

Son

Roken dan klokken
Borstvoeding, kolven dan klokken
Bidden dan klokken
De laatste 2 zal me me niet in dank afgenomen worden
Maar dit is mijn mening

Lucy

En de vrouwen die borstvoeding geven en/of kolven?

Jos

En de moslims die moeten bidden onder werktijd ??

Marian

Bidden doen ze maar in hun eigen tijd (ik heb het over moslims).

Rudy R.

En dan die achterlijken die zich weer irriteren aan de moslims die bidden. Die zijn dus duidelijk ook niet met het werk bezig. Wat is “werken” of “werktijd” nu eigenlijk? Ouwehoeren op het werk over zaken die niets met het werk te maken hebben? Of een tukkie doen? Ik vindt het een grote flauwekul. En oh ja, de uren mogen ook gewoon in een schriftje worden bijgehouden, door de werknemer zelf….. daar hoeft geen electronische klok bij te komen. Het is gewoon een achterlijk maatregel. Werkgevers zijn prima bij machte om te zien wie er de kantjes af lopen of… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.