Tarragona begint haar maritieme campagne ter bescherming van het kwetsbare ecosysteem

Tarragona begint haar maritieme campagne ter bescherming van het kwetsbare ecosysteem
Beeld: Canva

Tarragona begint haar maritieme campagne ter bescherming van het kwetsbare ecosysteem

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Aan de Catalaanse kust van de Costa Dorada is de stad Tarragona begonnen aan haar maritieme campagne. Het doel van die campagne is het publiek sensibiliseren rond het belang van de biodiversiteit in zee. De stad hoopt zo een kwetsbaar ecosysteem verder te beschermen.

Het hoeft geen betoog. Het typische beeld van Spanje is dat van strand en zon, en met de paar duizenden kilometers strand die het land heeft, is het leven in en rond de zee een onschatbare natuurlijke rijkdom. In Tarragona blijven ze dit jaar niet bij de pakken zitten en proberen ze iets voor die rijkdom terug te doen.

De schepen/wethouder van leefmilieu, Eva Miguel, vertelde de pers dat het initiatief er kwam nadat vorig jaar een Onechte Karetschildpad 99 eieren op het Playa del Miracle had achtergelaten. Heel wat vrijwilligers sprongen toen voor het dier in de bres door de eieren lange tijd te bewaken. Het stadsbestuur neemt dat voorval aan om zoveel mogelijk mensen te sensibiliseren over het belang en de kwetsbaarheid van het maritieme leven. In totaal is daar zo een 15.000 Euro voor uitgetrokken.

Ten eerste wil de campagne een reeks informatieve cursussen aanbieden aan de inwoners van Tarragona. Die zullen zowel doorgaan in scholen als in andere educatieve centra, en een aantal van die cursussen nemen de Onechte Karetschildpad als centrale hoofdrol in hun verhaal. Ook voor het bredere publiek volgt een reeks gratis workshops. Vanaf begin Juni kan men zich daarvoor inschrijven via de website van het stadsbestuur. Daarin inbegrepen zullen ook informatieve wandelingen over het strand worden georganiseerd. 

Ter herinnering: wie op het strand een zeedier in nood ziet kan daarvoor ook bellen naar het noodnummer 112. Deze zomer worden trouwens een veertigtal van de Onechte Karetschildpadden van het nest op het Playa del Miracle terug naar zee gebracht en vrijgelaten.

Ga naar de inhoud