Deze Spaanse compacte mini-alkoof-camper kost minder dan 40.000 euro

Deze Spaanse compacte mini-alkoof-camper kost minder dan 40.000 euro
Beeld: Campers Enaire

Deze Spaanse compacte mini-alkoof-camper kost minder dan 40.000 euro

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Recent schreven we over een Chinese mini-mini-camper die NIET in Spanje of de Europese Unie te koop is maar deze compacte- of minicamper die we nu omschrijven is wel in Spanje te koop. Sterker nog, het model Enaire Future 499 wordt in Navarra gebouwd en is met recht een veelzijdige alkoof-camper met plaats voor drie slapers, een eigen badkamer en een kleine keuken en dat allemaal voor minder dan 40.000 euro. Bekijk meer foto’s en video’s (in het Spaans) onderaan dit artikel. 

De alkoof-camper die we hier beschrijven wordt in Navarra gemaakt door Campers Enaire op een chassis van een Fiat Doblo met een turbodiesel Multijet II van 105 CV motor met zes versnellingen. De mini-camper is slechts 511cm lang, 192cm breed en 254cm hoog met een gewicht van 2.480 kilo. Het leefgedeelte is 238cm lang (exclusief de alkoof van 140cm). 

Enaire omschrijft deze mini-camper als een ideaal vakantie- of vrijetijdsvoertuig voor jonge stelletjes, singles en gepensioneerden die liever niet in een grote en lange camper willen rijden maar toch het belangrijkste in hun kampeerauto mee willen nemen. De verkoopprijs wordt niet gemeld op de website van Campers Enaire maar in dit artikel wordt 40.000 euro of minder gemeld.

Er zijn meerdere modellen zoals met of zonder badkamer, De badkamer is achterin de camper te vinden over de hele breedte maar als je kiest voor een opbergruimte achterin, dan heb je een externe douche. De kleine keuken heeft een Dometic CRX koelkast van 85 liter en tweepits gasstel. Het ontbreekt natuurlijk ook niet aan verwarming en kastruimtes in deze compacte alkoof-camper.

Slapen gebeurt in de alkoof (180 bij 133cm) waar plaats is voor twee personen terwijl de tafel en banken omgetoverd kunnen worden tot een derde slaapplaats. Al met al een compacte mini-camper die de moeite waard is als deze op voorraad is en als de eerder gemelde verkoopprijs nog actueel is. Om meer te weten te komen zul je contact op moeten nemen met het bedrijf in Navarra via DEZE website (Spaans).

  • camper2
  • camper3
  • camper4
  • camper5
  • camper6
  • camper7
  • camper8
  • camper9
  • camper10

Naast de Fiat Doblo camper biedt Enaire ook een versie aan op het chassis van een Peugeot Expert, het Model 530/2 dat omschreven wordt als ideaal voor echtparen. In dit geval gaat het om een camper van 530cm lang, 200cm breed en 248cm hoog met een gewicht van 2.950 kilo. Dit is geen alkoof-model en slapen gebeurt op de plaats van de banken en tafel achterin de camper. Er is wel een keuken en een badkamer met douche en toilet. Meer informatie en foto’s kun je HIER bekijken (in het Spaans).

tuktuk
Is dit de kleinste camper ter wereld die al van jou kan zijn voor 4.500 euro?
Campers en kampeerautos zijn populairder dan ooit tevoren maar de prijzen zijn ook steeds hoger waardoor deze mini-camper voor 4.500 euro een alternatief kan zijn
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud