680 miljoen euro EU-geld voor 5G-netwerk in landelijk Spanje

680 miljoen euro EU-geld voor 5G-netwerk in landelijk Spanje
Beeld: via canva.com

680 miljoen euro EU-geld voor 5G-netwerk in landelijk Spanje

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring gegeven voor Spanje’s initiatief om 680 miljoen euro, afkomstig uit het Europese herstelfonds, te besteden aan de implementatie van 5G-technologie infrastructuur en apparatuur in plattelandsgebieden. Het programma streeft ernaar om bewoners van ‘vergeten’ regio’s ruime toegang te bieden tot krachtige netwerken die betrouwbare, hoogwaardige communicatiediensten aanbieden, om zo aan hun huidige en toekomstige communicatie behoeften te voldoen.

De hulp zal bestemd zijn voor Spaanse gebieden met een bevolking van minder dan 10.000 die geen huidige of toekomstige investeringen in 4G-netwerken met een downloadsnelheid van ten minste 50 megabits per seconde (Mbps) kennen. De zelfstandige 5G-netwerken, ontwikkeld met de steun van deze Europese fondsen, zullen bijdragen aan de levering van innovatieve diensten in deze gebieden waaronder digitale gezondheidszorg, intelligente landbouw, gedigitaliseerde industrie, autonoom rijden en online clouddiensten.

De financiering vanuit het Europese fonds zal gebruikt worden voor de installatie van apparatuur en infrastructuur en het aanbieden van zelfstandige 5G mobiele breedbandservices met uploadsnelheden van minstens 100 Mbps en downloadsnelheden van minstens 5 Mbps.

De staatssteun zal worden verstrekt in de vorm van directe subsidies aan telecommunicatiebedrijven, en deze ondersteuning kan worden toegekend tot 31 december 2025. Het doel is dat de 5G mobiele netwerken uiterlijk in februari 2026 volledig operationeel zijn. De maximale subsidie zal 90% van de in aanmerking komende kosten per ontvanger bedragen.

satelliet internet 3
Binnenkort satellietinternet voor 35 euro per maand in heel Spanje
Vanaf 12 juni moet het mogelijk zijn om voor 35 euro per maand overal in Spanje gebruik te maken van snel satellietinternet, aangeboden door Hispasat en ges …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud