De gelukkigste steden van Spanje in 2024

De gelukkigste steden van Spanje in 2024
Beeld: via canva.com

De gelukkigste steden van Spanje in 2024

Spanje is bij de meeste mensen bekend om zijn stranden, landschappen, cultuur, gastronomie en levendige steden. Maar wat maakt een stad nu echt gelukkig? In dit artikel kijken we naar de factoren die bijdragen aan het welzijn van de inwoners en ontdekken we de zes steden die in 2024 de titel van gelukkigste stad van Spanje dragen. 

De ranglijst is gebaseerd op de Spain Happy Index, een uitgebreid onderzoek dat verschillende aspecten van het stedelijk leven onder de loep neemt. Factoren zoals een aangenaam klimaat en de nabijheid van belangrijke infrastructuur, zoals scholen, ziekenhuizen of luchthavens, dragen in belangrijke mate bij aan de levenskwaliteit van bewoners. 

Temperaturen spelen ook een belangrijke rol bij het bepalen van geluk. De Canarische Eilanden hebben het hele jaar door de hoogste temperaturen, met een gemiddelde van 20 graden. Daarna volgen Huelva en Almería met respectievelijk 18 en 17 graden. Bovendien zijn deze twee steden de gebieden met de meeste zonnige dagen per jaar, in totaal 302.

Nummer één in de ranglijst van 2024 wordt ingenomen door Almería, met een gemiddelde van 92. Een van de belangrijkste redenen waarom het bovenaan de lijst staat, is het zonnige klimaat, de landschappen en het culturele aanbod. Daarachter volgt Alicante met 90 punten. Deze stad valt op door zijn stranden, zijn oude binnenstad en zijn nachtleven.

Málaga, op de derde plaats en met een score van 89, combineert geschiedenis, kunst en moderniteit. Op de vierde plaats staat Melilla, met 88,8 punten, die aantrekt vanwege zijn historisch erfgoed. Valencia, met 88, fascineert met zijn architectuur en gastronomie. Tenslotte verleidt Las Palmas de Gran Canaria met een gemiddelde van 87 met een natuurlijk paradijs.

Ga naar de inhoud