Een nieuwbouwwoning kopen in de Costa Blanca? Hier moet je op letten

Een nieuwbouwwoning kopen in de Costa Blanca? Hier moet je op letten
Beeld: Ingezonden / Molders Meza

Een nieuwbouwwoning kopen in de Costa Blanca? Hier moet je op letten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Costa Blanca staat hoog op het verlanglijstje van Nederlanders en Belgen die tijdelijk of zelfs definitief naar het buitenland willen emigreren. Het aangename klimaat en de Spaanse cultuur zorgen er dan ook voor dat veel buitenlanders op zoek gaan naar een nieuwbouwwoning in de Costa Blanca. Toch kan deze zoektocht lastiger zijn dat je misschien voor ogen had. Vandaag gaan we je dan ook haarfijn uitleggen waar je allemaal rekening mee moet houden tijdens je zoektocht. Lees snel verder, zodat ook jij uiteindelijk in staat bent om de woning te vinden in Costa Blanca waar je altijd al van hebt gedroomd.

Een Nederlandssprekende makelaar

Hoewel het mogelijk is het om zonder makelaar op zoek te gaan naar een woning in de Costa Blanca blijkt uit de praktijk dat dit nogal lastig kan zijn. Je hebt immers geen connecties en weet niet precies hoe de markt in elkaar steekt. Lokale makelaars weten dit natuurlijk wel en zij kunnen je dan ook uitstekend helpen tijdens je zoektocht. Ben je de Spaanse taal niet machtig? Geen zorgen, want gelukkig zijn er meer dan genoeg Nederlandssprekende makelaars in de Costa Blanca te vinden. Het is dan ook altijd een goede eerst stap om contact te leggen met een Nederlandssprekende makelaar. Bespreek het budget en alle andere wensen die je hebt wat betreft het kopen van een nieuwbouwwoning in de Costa Blanca. Vervolgens zal deze makelaar voor je op zoek gaan naar woningen die perfect op je wensen en eisen aansluiten en je zal dan ook merken dat je zoektocht aanzienlijk eenvoudiger zal worden.

De hulp inschakelen van een advocaat?

In Nederland of België hoef je tijdens het kopen van een woning geen advocaat in te schakelen. Ook in Spanje is dit niet verplicht, maar wij willen benadrukken dat dit echter wel verstandig is. De functie van een advocaat tijdens het kopen van een woning in Spanje ligt namelijk net even anders. De advocaat ondersteunt je tijdens het gehele traject en zorgt er bijvoorbeeld voor dat het juridische gedeelte van het aankoopproces goed is geregeld. Ook zorgt een advocaat ervoor dat alle belangrijke documenten worden opgevraagd bij de verkoper en dat deze natuurlijk worden gecontroleerd. Door een advocaat in te huren kan je er dan ook van uitgaan dat de woning aan de verwachtingen voldoet en dat je achteraf niet voor onaangename verassingen komt te staan. Hierdoor wordt het dan ook mogelijk om zorgeloos een huis in Spanje te kopen.

Financiering

Veel makelaarskantoren krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om zonder eigen geld een woning in Spanje te kopen. Dit is helaas niet mogelijk, aangezien je in Spanje maximaal 70% van de prijs óf de taxatiewaarde van de woning kunt financieren door middel van een hypotheek. Daarnaast is het altijd nog maar de vraag of je deze 70% daadwerkelijk krijgt gefinancierd, aangezien dit afhankelijk is van vele factoren. In de praktijk betekent dit dus dat je minimaal 30% van de woningprijs zelf moet financieren. Hier komen echter ook nog zo’n 15% aan kosten koper bij, waardoor je minimaal 45% uit eigen zak zal moeten betalen.

Om teleurstelling te voorkomen raden wij het dan ook altijd aan om een hypotheekcheck uit te voeren. Hierdoor weet je precies wat je mogelijkheden zijn en zal het vinden van een geschikte woning je makkelijker afgaan.

De makelaars van Molders Meza

Bij het kopen van een woning in Spanje komen dus meer zaken kijken dan je wellicht had verwacht. Gelukkig staan de makelaars van Molders Meza klaar om de woning in de Costa Blanca te vinden waar je altijd al van hebt gedroomd. Ons team bestaat uit in totaal 6 makelaars die zowel Nederlands als Spaans spreken en door onze ervaring in combinatie met informeel en persoonlijk contact helpen we al jarenlang Nederlanders en Belgen die naar de Costa Blanca willen verhuizen. Ons aanbod bestaat uit huizen, appartementen en villa’s van vertrouwde en gerenommeerde ontwikkelaars. Is de zoektocht geslaagd? Dan krijg je een deel van onze commissie op je eigen bankrekening gestort. Klinkt dit nu precies als de makelaar waar jij naar op zoek bent? Neem dan gerust even contact op met ons op.

huis
Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een huis in Spanje?
Je hebt de beslissing genomen en je gaat een huis zoeken en kopen in Spanje maar waar moet je op letten, wat heb je nodig en wat komt er nog meer bij kijken. De makelaars van MoldersMeza leggen het uit.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud