Situatie overstromingen Costa Blanca (2019)

Oeps ... foto ontbreekt!

Situatie overstromingen Costa Blanca (2019)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Ondanks dat het niet meer regent en het noodweer (ook wel DANA of gota fría genoemd) de regio Alicante, Valencia, Murcia en Almería heeft verlaten en sterk afgezwakt in het noorden van Spanje aanwezig is, zijn de gevolgen van het noodweer en de overstromingen nog steeds te merken in de provincie Alicante. 

Er zijn nog steeds zo’n 20 wegen afgesloten voor het verkeer waaronder de AP-7 bij Orihuela terwijl de N-332 tussen Guardamar del Segura en San Fulgencio blank staat maar wel open is voor langzaam rijdend verkeer. 

Bij de zwaar getroffen dorpen Algorfa en Almoradí is men er in geslaagd om de gaten die in de oevers waren ontstaan te dichten. Het probleem is nu in Guardamar del Segura waar de Segura rivier de zee instroomt maar daarbij gehinderd wordt door de golfbreker die voorkomt dat sedimenten uit de overstroming de zee in kunnen stromen.

Terwijl men in diverse gemeenten zoals Orihuela, Dolores, Daya Vieja, Daya Nueva, San Fulgencio en Guardamar del Segura bezig is met schoonmaakwerkzaamheden en evaluaties van de schade, staan er nog steeds veel straten blank.

Er wordt ook nog steeds gezocht naar de 66-jarige Nederlander die zondag in het water is gevallen en wiens spoor sindsdien ontbreekt.  

Foto’s: Axel Alvarez / Diario Información

Ga naar de inhoud