Situatie overstromingen Costa Blanca (2019)

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Situatie overstromingen Costa Blanca (2019)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Ondanks dat het niet meer regent en het noodweer (ook wel DANA of gota fría genoemd) de regio Alicante, Valencia, Murcia en Almería heeft verlaten en sterk afgezwakt in het noorden van Spanje aanwezig is, zijn de gevolgen van het noodweer en de overstromingen nog steeds te merken in de provincie Alicante. 

Er zijn nog steeds zo’n 20 wegen afgesloten voor het verkeer waaronder de AP-7 bij Orihuela terwijl de N-332 tussen Guardamar del Segura en San Fulgencio blank staat maar wel open is voor langzaam rijdend verkeer. 

Bij de zwaar getroffen dorpen Algorfa en Almoradí is men er in geslaagd om de gaten die in de oevers waren ontstaan te dichten. Het probleem is nu in Guardamar del Segura waar de Segura rivier de zee instroomt maar daarbij gehinderd wordt door de golfbreker die voorkomt dat sedimenten uit de overstroming de zee in kunnen stromen.

Terwijl men in diverse gemeenten zoals Orihuela, Dolores, Daya Vieja, Daya Nueva, San Fulgencio en Guardamar del Segura bezig is met schoonmaakwerkzaamheden en evaluaties van de schade, staan er nog steeds veel straten blank.

Er wordt ook nog steeds gezocht naar de 66-jarige Nederlander die zondag in het water is gevallen en wiens spoor sindsdien ontbreekt.  

Foto’s: Axel Alvarez / Diario Información

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.