Wat is er eigenlijk met de HEMA in Spanje gebeurd?

Wat is er eigenlijk met de HEMA in Spanje gebeurd?
Beeld: HEMA / web

Wat is er eigenlijk met de HEMA in Spanje gebeurd?

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Bijna tien jaar geleden in 2014 begon HEMA met het Spanje-avontuur en werd de eerste winkel in Madrid geopend, gevolgd door diverse winkels in Barcelona en meer winkels in Madrid. Op het hoogtepunt had HEMA in Spanje negen winkels, maar verder is men niet gekomen. Er was veel hoop en veel Nederlanders in Spanje vroegen zich af wanneer ook bij hen in de buurt een vestiging zou komen, maar dat is nooit doorgegaan.

Op het moment dat de stekker uit de Spaanse winkels van HEMA werd getrokken, waren er vijf winkels in Madrid en vier winkels in Barcelona. HEMA meldde elk jaar dat er toekomstplannen waren voor meer winkels, maar een reorganisatie in het bedrijf zorgde ervoor dat deze plannen voor Spanje niet doorgingen.

HEMA kreeg in 2021 als nieuwe eigenaren de familie Van Eerd van JUMBO en een investeringsfonds en meteen werd aangekondigd dat de HEMA-winkels in Spanje in 2022 gesloten zouden worden. Als reden werd gegeven dat de winkelketen geen leidende marktpositie heeft kunnen opbouwen, iets wat natuurlijk lastig is als je alleen de aandacht vestigt op Madrid en Barcelona. 

Op 18 en 19 juni 2022 werden in Madrid en Barcelona de laatste twee winkels gesloten. Wat acht jaar eerder als een nieuw avontuur begon, eindigde triest. ¡HEMA España ya no existe!

Ga naar de inhoud