Search
menu
Search

Politie opent jacht op individuen die een wild zwijn in het ravijn duwen in Asturië

Oeps ... foto ontbreekt!

Politie opent jacht op individuen die een wild zwijn in het ravijn duwen in Asturië

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OVIEDO – De Seprona dienst van de Guardia Civil in Asturië is begonnen met de zoektocht naar de wandelaars die een wild zwijn verwonden en daarna een ravijn in duwen. Deze dierenmishandeling is op video opgenomen en werd gedeeld op de sociale media waarna door de politie en door Pacma, de Spaanse Partij voor de Dieren, actie ondernomen werd. Deze mishandeling gebeurde op de Ruta del Cares in de Picos de Europa aan de kant van de deelstaat Asturië.

Op de video is te zien hoe de jonge wandelaars, die op een van de bekendste wandelroutes van de Picos de Europa lopen, eerst de “jabali” ofwel wild zwijn verwonden om deze daarna met een stok het ravijn in te duwen waar het dier later door de agenten dood werd gevonden. Het is niet bekend wie de opnames gemaakt heeft maar waarschijnlijk is het iemand die geen deel uitmaakte van de groep dierenmishandelende jongeren.

De Guardia Civil werd via de 112 noodlijn verwittigd over wat er gebeurd was maar eenmaal ter plaatse konden de agenten niets vinden. Later na het bekijken van de video die op de sociale media verscheen, konden de agenten alsnog naar de plaats gaan waar het wilde zwijn naar beneden was geduwd om daar het levenloze lichaam van het dier te vinden.

Helaas is het volgens een woordvoerder van Pacma zo dat er wel straffen zijn voor dierenmishandelaars die huisdieren verwonden of doden maar er niet voorzien is in straffen voor personen die wilde dieren verwonden en doden. Toch is de politie begonnen met een zoektocht naar deze dierenmishandelaars waarna bekeken wordt wat ze met hen gaan doen. De kans is groot dat ze niet eens bekeurd zullen worden en slechts met een waarschuwing wegkomen. Pacma heeft een voorstel klaarliggen om deze wetten te veranderen maar dat zal nog lang gaan duren.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?