Politie opent jacht op individuen die een wild zwijn in het ravijn duwen in Asturië

Aangeschoten wild zwijn verwondt uit wraak jager in Navarra
Beeld: Pixabay

Politie opent jacht op individuen die een wild zwijn in het ravijn duwen in Asturië

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OVIEDO – De Seprona dienst van de Guardia Civil in Asturië is begonnen met de zoektocht naar de wandelaars die een wild zwijn verwonden en daarna een ravijn in duwen. Deze dierenmishandeling is op video opgenomen en werd gedeeld op de sociale media waarna door de politie en door Pacma, de Spaanse Partij voor de Dieren, actie ondernomen werd. Deze mishandeling gebeurde op de Ruta del Cares in de Picos de Europa aan de kant van de deelstaat Asturië.

Op de video is te zien hoe de jonge wandelaars, die op een van de bekendste wandelroutes van de Picos de Europa lopen, eerst de “jabali” ofwel wild zwijn verwonden om deze daarna met een stok het ravijn in te duwen waar het dier later door de agenten dood werd gevonden. Het is niet bekend wie de opnames gemaakt heeft maar waarschijnlijk is het iemand die geen deel uitmaakte van de groep dierenmishandelende jongeren.

De Guardia Civil werd via de 112 noodlijn verwittigd over wat er gebeurd was maar eenmaal ter plaatse konden de agenten niets vinden. Later na het bekijken van de video die op de sociale media verscheen, konden de agenten alsnog naar de plaats gaan waar het wilde zwijn naar beneden was geduwd om daar het levenloze lichaam van het dier te vinden.

Helaas is het volgens een woordvoerder van Pacma zo dat er wel straffen zijn voor dierenmishandelaars die huisdieren verwonden of doden maar er niet voorzien is in straffen voor personen die wilde dieren verwonden en doden. Toch is de politie begonnen met een zoektocht naar deze dierenmishandelaars waarna bekeken wordt wat ze met hen gaan doen. De kans is groot dat ze niet eens bekeurd zullen worden en slechts met een waarschuwing wegkomen. Pacma heeft een voorstel klaarliggen om deze wetten te veranderen maar dat zal nog lang gaan duren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.