skip to Main Content
Politie opent jacht op individuen die een wild zwijn in het ravijn duwen in Asturië

Politie opent jacht op individuen die een wild zwijn in het ravijn duwen in Asturië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OVIEDO – De Seprona dienst van de Guardia Civil in Asturië is begonnen met de zoektocht naar de wandelaars die een wild zwijn verwonden en daarna een ravijn in duwen. Deze dierenmishandeling is op video opgenomen en werd gedeeld op de sociale media waarna door de politie en door Pacma, de Spaanse Partij voor de Dieren, actie ondernomen werd. Deze mishandeling gebeurde op de Ruta del Cares in de Picos de Europa aan de kant van de deelstaat Asturië.

Op de video is te zien hoe de jonge wandelaars, die op een van de bekendste wandelroutes van de Picos de Europa lopen, eerst de “jabali” ofwel wild zwijn verwonden om deze daarna met een stok het ravijn in te duwen waar het dier later door de agenten dood werd gevonden. Het is niet bekend wie de opnames gemaakt heeft maar waarschijnlijk is het iemand die geen deel uitmaakte van de groep dierenmishandelende jongeren.

De Guardia Civil werd via de 112 noodlijn verwittigd over wat er gebeurd was maar eenmaal ter plaatse konden de agenten niets vinden. Later na het bekijken van de video die op de sociale media verscheen, konden de agenten alsnog naar de plaats gaan waar het wilde zwijn naar beneden was geduwd om daar het levenloze lichaam van het dier te vinden.

Helaas is het volgens een woordvoerder van Pacma zo dat er wel straffen zijn voor dierenmishandelaars die huisdieren verwonden of doden maar er niet voorzien is in straffen voor personen die wilde dieren verwonden en doden. Toch is de politie begonnen met een zoektocht naar deze dierenmishandelaars waarna bekeken wordt wat ze met hen gaan doen. De kans is groot dat ze niet eens bekeurd zullen worden en slechts met een waarschuwing wegkomen. Pacma heeft een voorstel klaarliggen om deze wetten te veranderen maar dat zal nog lang gaan duren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Walgelijk om te zien. Voelen ze zich nu dan echt stoer. Tjonge, jonge, jonge! Om dit te zien, dat doet mij pijn in mijn hart. Ik zou geen traan laten als ik mocht filmen dat ze met de daders hetzelfde zouden doen. Dan zou ik staan juichen. Je blijft van dieren af.

 2. als ik goed gelezen heb kunnen ze niet gestraft worden, enkel een berisping
  geen opvoeding gekregen thuis?
  woorden tekort voor die dierenbeulen
  hoe is het mogelijk dat er voor die misdrijven geen wet voor bestaat?
  heel simpel, morgen kunnen die wetten toch gemaakt worden?
  wie zou daar nu tegen zijn?
  lees soms in de reacties dat spanje een achterlijk land is voor die dingen, begin het nu nog te geloven ook.

 3. Deze zware mishandeling moet zwaar gestraft worden.
  Deze jongeren moeten zo snel mogelijk gepakt worden.
  Wat een dierenbeulen.

 4. Stelletje krapuul! Hoe lang zal het arme dier daar hebben liggen lijden? Hopelijk worden ze gepakt en flink aangepakt!

 5. Dit meen je niet !!!!!!
  Worden de mensen helemaal gek ! Om niet goed van te worden als je weer zoiets barbaars en onmenswaardig leest.

 6. Wat een walgelijke klootzakken! Ik hoop dat ze straf krijgen. Heeft niemand hen ooit respect en liefde voor natuur bijgebracht?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken