Search
menu
Search

Spaanse prinses Leonor en haar Nederlandse koninklijke dubbelganger

Spaanse prinses Leonor en haar Nederlandse koninklijke dubbelganger
Beeld: via canva.com & redactie

Spaanse prinses Leonor en haar Nederlandse koninklijke dubbelganger

Prinses Leonor, de toekomstige koningin van Spanje, is onlangs volwassen geworden en heeft haar eerste publieke optreden gemaakt door de Spaanse grondwet te zweren in het Congres van Afgevaardigden. Met haar toenemende aanwezigheid op het openbare toneel is het geen verrassing dat haar gezicht steeds bekender wordt bij het Spaanse volk. Maar wat misschien wel verrassend is, is dat ze een dubbelganger heeft in de Nederlandse koninklijke familie. Ja, je leest het goed, prinses Leonor lijkt als twee druppels water op een andere jonge royal uit Nederland.

Prinses Leonor is de oudste dochter van koning Felipe VI en koningin Letizia van Spanje. Als oudste dochter van de koning is ze de eerste in lijn voor de troonopvolging en zal ze op een dag de eerste vrouwelijke monarch van Spanje worden. Sinds haar geboorte is prinses Leonor al onderwerp van veel media-aandacht en ze wordt vaak beschreven als een slimme, verantwoordelijke en zelfverzekerde jonge vrouw.

Als lid van de Spaanse koninklijke familie heeft prinses Leonor een zeer koninklijke opvoeding gehad. Net als haar ouders en grootouders voor haar, wordt van prinses Leonor verwacht dat ze een actieve rol speelt in het vertegenwoordigen van Spanje en het ondersteunen van goede doelen en organisaties. Op dit moment geniet ze een militaire opleiding bij de Spaanse landmacht en daarna de marine, net zoals haar vader ooit.

Prinses Leonor zal op een dag de troon bestijgen als koningin van Spanje. Ze zal dan de eerste vrouwelijke monarch zijn sinds koningin Isabella II, die regeerde in de 19e eeuw. Met haar intelligentie, vastberadenheid en charisma lijkt prinses Leonor klaar te zijn voor deze belangrijke taak. Maar voordat ze de troon kan bestijgen, moet ze nog een aantal stappen doorlopen, waaronder het voltooien van haar opleiding en het leren van de taken en verantwoordelijkheden van een koningin.

De Nederlandse Dubbelganger

Nu we meer weten over prinses Leonor, laten we eens kijken naar haar dubbelganger uit Nederland, prinses Emma van Vollenhoven. Emma werd geboren op 28 november 2003 en is daarmee momenteel 17 jaar oud. Ze is de dochter van prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau en prinses Anita van Oranje-Nassau van Amsberg. Emma is dus geen direct familielid van de Nederlandse koning Willem-Alexander, maar ze is wel een nichtje van de huidige koningin Máxima.

Prinses Emma komt uit een zeer koninklijke familie. Haar grootmoeder is prinses Margriet van Nederland, de jongere zus van prinses Beatrix, die tot 2013 koningin was. Prinses Emma heeft ook drie nichtjes, prinsessen Amalia, Alexia en Ariane, die de dochters zijn van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Met zo’n koninklijke achtergrond is het geen verrassing dat prinses Emma al op jonge leeftijd gewend was aan het leven in de schijnwerpers.

Leonor en Emma hebben een verrassende connectie via hun moeders. Anita van Oranje-Nassau, de moeder van Emma, is van Zwitserse afkomst en studeerde net als Leonor aan een internationale privéschool, UWC. Anita ging naar de school in Singapore, terwijl Leonor naar de school in Wales ging.

Een Jonge Dubbelganger

Op haar 17e verjaardag, afgelopen 28 november, plaatsten fans van de Nederlandse koninklijke familie foto’s van prinses Emma op sociale media om haar te feliciteren. Maar veel Spaanse volgers waren verbaasd over de gelijkenis tussen prinses Emma en prinses Leonor. Sommigen gingen zelfs zo ver om te zeggen dat ze als twee druppels water op elkaar lijken.

Nu we prinses Leonor en prinses Emma beter hebben leren kennen, is het tijd om hun opvallende gelijkenis te bespreken. Hier zijn enkele feiten die bewijzen dat deze twee jonge royals als twee druppels water op elkaar lijken:

Zoals eerder vermeld, zijn prinses Leonor en prinses Emma bijna even oud. Prinses Leonor is geboren op 31 oktober 2005 en prinses Emma op 28 november 2003. Dit betekent dat ze slechts ongeveer een jaar en een maand in leeftijd verschillen. Maar het is niet alleen hun leeftijd die opvalt, het is ook hun uiterlijk. Beide prinsessen hebben blond haar, blauwe ogen en een vergelijkbare gezichtsstructuur. Als je snel naar een foto van hen kijkt, zou je kunnen denken dat het dezelfde persoon is.

Koninklijke Familie

Prinses Leonor en prinses Emma komen beide uit koninklijke families. Prinses Leonor is de dochter van de koning van Spanje, terwijl prinses Emma een nichtje is van de koning van Nederland. Beide prinsessen hebben ook jongere zussen, die ook in lijn zijn voor de troonopvolging. Het is duidelijk dat deze twee families veel gemeen hebben.

Ga naar de inhoud