skip to Main Content
Aardbeving van 4,2 op Richter schaal bij Tenerife
Pixabay

Aardbeving van 4,2 op Richter schaal bij Tenerife

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – Vrijdagmorgen rond 6.36 uur heeft er een aardbeving plaatsgevonden met een kracht van 4,2 op de schaal van Richter in de provincie Santa Cruz de Tenerife bij het Canarische Eiland Tenerife. Deze zwaardere beving volgde op in totaal 14 minder zware (minder dan 2 op de schaal van Richter) aardbevingen in de afgelopen dagen aldus het Instituto Geográfico Nacional (IGN).

In feite heeft deze nieuwe aardbeving met een kracht van 4,2 op de schaal van Richter plaatsgevonden onder het zeeoppervlak, op zo’n vijf kilometer diepte waardoor men ook kan spreken van een zeebeving (in plaats van terremoto dus maremoto). Het gaat om de zee tussen de eilanden Gran Canaria en Tenerife waar de onderzeese vulkaan Enmedio is gelegen.

Aardbevingen op deze plaats zijn niets nieuws maar niet al te vaak komen deze boven de 3,5 op de schaal van Richter. In dit geval ging het dus om een aardbeving van 4,2 op de schaal van Richter op zo’n 32 km van de plaats Fasnia die gevoeld werd op diverse plaatsen op Tenerife zoals in de gemeenten San Cristóbal de La Laguna, Arona of Santa Lucía de Tirajana.

Vulkaan

De Volcán de Enmedio ligt op 24,5 km van Tenerife en 36,2 km van Gran Canaria. De basis van deze vulkaan is enorm groot en men vergelijkt deze met maar liefst 539 voetbalvelden, De vulkaan heeft een hoogte van ongeveer 1.630 meter.

De laatste keer dat de Enmedio vulkaan voor enige problemen zorgde was in mei 1989 toen een aardbeving met een kracht van 5 op de schaal van Richter gevoeld werd op de eilanden Tenerife en Gran Canaria (zonder schade en gewonden).

Aardbeving van 4,2 op Richter schaal bij Tenerife

IGN

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Zeebevingen bestaan niet. Het is altijd de aardkorst onder de zee die beeft. Correct is onderzeese aardbeving.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by