Nederlanders officieel gewaarschuwd voor noodweer in Spanje

Nederlanders officieel gewaarschuwd voor noodweer in Spanje
Beeld: Adobe Stock

Nederlanders officieel gewaarschuwd voor noodweer in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft alle Nederlanders die aan de kust en het binnenland van de Valencia regio en op Ibiza en Formentera wonen of op vakantie zijn gewaarschuwd voor noodweer. Het gebeurt zelden dat men een weeralarm uitgeeft in Nederland voor een ander land maar vanwege de code rood is dat volgens het Ministerie dit keer wel nodig.

Eerder meldden wij al dat vanaf dit weekend, met name vanaf zondag, er onstuimig en slecht weer op komst is langs de Middellandse Zeekust. Er wordt veel sneeuw verwacht in de binnenlanden van de provincies Alicante, Valencia, Castellón en ook in Murcia. Sneeuw zal er niet komen op de Balearen eilanden Ibiza en Formentera maar ook daar zijn codes rood uitgegeven vanwege hoge golven en een zeer wilde zee.

Naast de sneeuw in de binnenlanden van de Valencia regio wordt er ook veel regen verwacht, zullen er harde windvlagen zijn tot wel 120 km/uur en moet men aan de kust rekening houden voor een zeer wilde zee met hoge golven.

Zelfs de Spaanse verkeersdienst DGT raadt alle inwoners aan om een eventuele terugreis te vervroegen en de regio’s in plaats van zondag reeds op zaterdag te verlaten. In het oosten van het land gelden weeralarmen geel en oranje terwijl men in Andalusië geen weeralarm heeft.

In dit geval gaat het om de storm Gloria die over het land trekt en op zondag met name de kust van Murcia, Alicante, Valencia, Ibiza en Formentera zal teisteren, Het gaat om een storm die niet lang deze regio’s zal teisteren maar wel flink van zich zal laten horen. 

Men voorspelt dat er in slechts 12 uur tijd meer dan 120 liter/m2 regen kan vallen waardoor er overstromingen en aardverschuivingen kunnen plaatsvinden. Vanaf maandag zal het slechte weer richting de Pyreneeën trekken waar ook problemen kunnen komen vanwege het weer.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.