Search
menu
Search

Naakt of in ongepaste kleding tijdens vrijgezellenfeesten verboden in Granada

Naakt of in ongepaste kleding tijdens vrijgezellenfeesten verboden in Granada
Beeld: AI-beeld / redactie

Naakt of in ongepaste kleding tijdens vrijgezellenfeesten verboden in Granada

Granada heeft onlangs een wetsvoorstel goedgekeurd dat het verbiedt om naakt of in ongepaste kleding door de stad te lopen tijdens vrijgezellenfeesten. De gemeenteraad van Granada heeft een wijziging van de verordening voor samenleven initieel goedgekeurd om problemen met vrijgezellenfeesten aan te pakken. Granada volgt de stad Málaga met deze maatregelen om overlast door vrijgezellenfeesten te voorkomen.

De nieuwe regels verbieden ongepast en storend gedrag zoals naakt over straat lopen, kleding met xenofobe, racistische of homofobe inhoud dragen en het gebruik van geluids- of beeldmateriaal zonder toestemming. Volgens de gemeente Granada is het doel van de wijziging niet om vrijgezellenfeesten te verbieden, maar om een ​​evenwicht te garanderen en het recht op rust van de buren en vrije samenleving in de openbare ruimte te waarborgen.

De ongepaste gedragingen kunnen worden beboet met boetes tussen de 1 en 750 euro. De politie kan ook apparatuur in beslag nemen die wordt gebruikt door deelnemers aan het vrijgezellenfeest. De politie krijgt de richtlijn om alleen een boeteprocedure te starten als personen blijven volharden in hun houding nadat ze erop zijn gewezen dat ze de regels overtreden.

Het voorstel introduceert een nieuwe sectie in het gemeentelijke reglement, genaamd “Ander gedrag in de openbare ruimte”. Deze sectie maakt deel uit van hoofdstuk 5 van de verordening. Tot de verboden gedragingen behoren:

  • Naakt of in ongepaste kleding over straat lopen
  • Verstorend gedrag tijdens vrijgezellenfeesten en andere vieringen
  • Kleding of vermommingen met xenofobe, racistische of homofobe inhoud
  • Gebruik van geluids- of beeldmateriaal zonder toestemming
malaga
Verboden in Málaga zonder kleren of seksueel getint over straat te gaan
Vanaf donderdag is het in Málaga verboden om tijdens de problematische vrijgezellenfeesten zonder kleding of alleen in ondergoed of met objecten van seksuele aard op straat of in openbare ruimtes te zijn.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud