Search
menu
Search

Een verontrustende Airbnb-ervaring op Lanzarote: coworking in tenten!

Een verontrustende Airbnb-ervaring op Lanzarote: coworking in tenten!
Beeld: Biosferadigital / web

Een verontrustende Airbnb-ervaring op Lanzarote: coworking in tenten!

Een toerist die via Airbnb een kamer huurde op het Canarische Eiland Lanzarote was geschokt toen hij ontdekte dat zijn “coworking” accommodatie eigenlijk een commercieel pand was met meer dan 20 tenten en gedeelde badkamers voor slechts € 25 per nacht. Onderaan dit artikel staat een korte video.

De lokale krant Biosferadigital.com bracht het verhaal naar buiten nadat de gedupeerde toerist zijn ervaring had gedeeld. Hij leverde bewijs in de vorm van een video waarin meer dan 20 tenten te zien zijn die op de grond van een lege ruimte met ramen op straat in Arrecife zijn opgezet.

Ook toonde hij een foto van een bericht in het Engels en Spaans dat aan de deur hangt met instructies voor gasten over hoe om te gaan met de buren. De instructies zijn: Geef de buren en mensen van buiten geen uitleg over deze coworking ruimte; de buren willen geen toeristen. Laat ze niet binnen; het zijn geen vrienden.

De burgemeester van Arrecife heeft bevestigd dat hij de politie heeft opgedragen het pand te bezoeken en proces-verbaal op te maken, omdat het duidelijk is dat er economische activiteiten plaatsvinden zonder de juiste vergunning.

De omstandigheden in het proces-verbaal zullen worden doorgestuurd naar het regionale ministerie van Toerisme van de Canarische Eilanden, zodat actie kan worden ondernomen tegen dit soort misleidende praktijken in de stad. “We staan dit soort toerisme in onze stad niet toe”, benadrukte de burgemeester.

Ook de Confederatie van Ondernemers van Lanzarote heeft een klacht ingediend bij de Raad van Bestuur, omdat ze dit soort accommodatieaanbod onacceptabel vinden.

Ga naar de inhoud