Motie van wantrouwen tegen PP-partij in Murcia regio mislukt door ‘overlopers’ en ‘verbannelingen’

Motie van wantrouwen tegen PP-partij in Murcia regio mislukt door ‘overlopers’ en ‘verbannelingen’
Beeld: Fernando López Miras (PP) / Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MURCIA – Drie ‘overlopers’ van de Ciudadanos partij hebben ervoor gezorgd dat de motie van wantrouwen die de Ciudadanos en PSOE partijen hadden aangevraagd om de regionale Partido Popular regering omver te werpen in de Murcia regio is mislukt. 

De drie ‘tránsfugas’ of overlopers van de Ciudadanos partij Valle Miguélez, Francisco Álvarez en Isabel Franco tekenden samen met de overige regionale Ciudadanos (Cs) parlementariërs in de Murcia regio de motie van wantrouwen maar nog geen dag daarna stapten ze uit de Cs partij en liepen ze over naar de Partido Popular (PP).

Uiteindelijk kreeg de motie van wantrouwen de steun van 21 regionale parlementaires van de Cs, PSOE en Unidas-Podemos (UP) partijen. Er waren echter 23 regionale parlementariërs die tegen de motie van wantrouwen stemden van de PP partij, de drie Cs overlopers (die nu bij de PP horen) en drie parlementariërs die door de extreemrechtse partij VOX uit hun partij waren gezet.

De regionale premier van de Murcia regio Fernando López Miras (PP) blijft dus dankzij de stemmen van ‘overlopers’ en ‘verbannelingen’ de regionale premier terwijl Isabel Franco de vicepremier blijft in de Murcia regio.

Zoals verwacht spreekt de PP over een overwinning die een golf van overwinningen van de Partido Popular in Spanje in werking zal zetten. Volgens de partijleider Pablo Casado is dat nu in de Murcia regio gebeurt maar op 4 mei in de Madrid regio bij de vervroegde regionale verkiezingen en wie weet later ook landelijk om de socialist Pedro Sánchez uit Moncloa en de eerste coalitieregering weg te krijgen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.