Search
menu
Search

Supermarkt huismerken steeds populairder in Spanje

Supermarkt huismerken steeds populairder in Spanje
Beeld: via canva.com

Supermarkt huismerken steeds populairder in Spanje

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De huismerken in supermarkten winnen terrein vanwege de inflatie en de daaruit volgende prijsstijgingen en vertegenwoordigen 38% van de totale verkoop van consumentengoederen in Europa (229 miljard euro), volgens een rapport dat is gepubliceerd door marktgegevens bedrijf Circana. Het rapport, dat betrekking heeft op Spanje, Nederland, Frankrijk, Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, toont een ‘sterke groei’ van het eigen merk in deze zes markten, waarbij de hoogste penetratie wordt waargenomen in Spanje (47%) en Duitsland (41%), en de laagste in het Verenigd Koninkrijk (37%).

“Kopers die slimme deals zoeken bij hun dagelijkse boodschappen om de impact van prijsstijgingen te beperken, kiezen steeds vaker voor huismerken vanwege de betere prijzen en uitstekende kwaliteit en waarde die ze bieden. Huismerken hebben in de afgelopen 40 jaar een lange weg afgelegd sinds ze voor het eerst in de schappen verschenen. Ze worden niet langer beschouwd als de ‘goedkope’ optie. Kopers kiezen voor huismerken vanwege het nieuwe en hoogwaardige aanbod dat ze bieden”, benadrukt het bedrijf in het onderzoek.

Uit een enquête blijkt dat 60% van alle ondervraagde consumenten heeft aangegeven dat huismerken op het gebied van innovatie, kwaliteit, duurzaamheid en een goede reputatie net zo goed zijn als merkfabrikanten. Met name in een context van inflatie is de acceptatie van huismerken in gekoelde, verse en kamertemperatuur producten bijzonder hoog.

Binnen de categorieën van niet-voedingsproducten hebben huismerken een grotere aanwezigheid gekregen in huishoudelijke verzorgingsproducten, vooral in essentiële items zoals kleding en hygiëneproducten. Volgens het rapport streven kopers van huismerken naar een evenwicht tussen prijs (78% is actief op zoek naar de laagste prijzen) en kwaliteit (72% let op de productetiketten en 63% controleert de claims van de producten) bij elke aankoop.

Ga naar de inhoud