Amputatie van handen en voeten door een agressieve bacterie in Valencia

Amputatie van handen en voeten door een agressieve bacterie in Valencia
Beeld: via canva.com & freepik

Amputatie van handen en voeten door een agressieve bacterie in Valencia

Een jonge vrouw uit Valencia beleefde een onverwachte en ingrijpende ommekeer in haar leven na een ogenschijnlijk routinematige medische ingreep. Wat begon als een eenvoudige kwestie, ontaardde in een levensbedreigende situatie door een agressieve bacterie die haar uiteindelijk haar handen en voeten kostte.

De 25-jarige Carla onderging een operatie om een cyste te verwijderen, maar in de dagen erna ontwikkelde ze symptomen als braken, koorts en diarree. Haar toestand verslechterde snel, en ze belandde uiteindelijk in het ziekenhuis, waar een agressieve bacteriële infectie werd vastgesteld. De artsen moesten drastische maatregelen nemen om haar leven te redden, waaronder het in een coma brengen van Carla.

Tijdens haar coma onderging Carla meerdere hartstilstanden, wat haar situatie verder verergerde. Toen ze na twaalf dagen eindelijk ontwaakte, besefte ze dat ze haar handen en voeten niet meer kon bewegen. De agressieve medicatie die nodig was om haar leven te redden, had geleid tot necrose in haar ledematen, waardoor amputatie onvermijdelijk was.

Nadat Carla het ergste had overleefd, moest ze de realiteit onder ogen zien: haar leven zou nooit meer hetzelfde zijn. Taken die ze voorheen als vanzelfsprekend beschouwde, waren nu enorme uitdagingen geworden. Ze zal hulp nodig hebben voor de meest elementaire handelingen en moet afscheid nemen van haar grote passie, paardrijden, die ze al vanaf haar achtste jaar beoefende.

Nadat Carla’s verhaal bekend werd, stroomden de steunbetuigingen binnen van mensen uit de regio Valencia. Veel families en individuen boden hun hulp aan, zowel financieel als praktisch. Deze steun is van onschatbare waarde voor Carla en haar familie tijdens deze moeilijke periode.

Ga naar de inhoud