Een van de doodgeschoten terroristen in Cambrils was de chauffeur van de dodelijke bestelbus in Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Een van de doodgeschoten terroristen in Cambrils was de chauffeur van de dodelijke bestelbus in Barcelona

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Catalaanse politie Mossos d’Esquadra heeft bekend gemaakt wat ze al vermoeden. Een van de vier doodgeschoten terroristen vrijdagnacht in de badplaats Cambrils zo’n 120 kilometer ten zuiden van Barcelona was de 17-jarige Marokkaan Moussa Oukabir, de chauffeur van de bestelbus die uren daarvoor op de Ramblas in de Catalaanse hoofdstad zorgde voor 13 doden en meer dan 130 gewonden. De dader van de aanslag in Barcelona bevond zich samen met vier andere terroristen in een personenwagen in de kustplaats Cambrils toen zij oog in oog kwamen te staan met de politie.

UPDATE: Nieuwe informatie omtrent de terroristische aanslagen in Barcelona en Cambrils

De zoektocht naar de chauffeur van de dodelijke bestelbus die voor zoveel ellende zorgde op de Ramblas in Barcelona is voorbij. Volgens de Spaanse media is de hoofdverdachte van die aanslag in de badplaats Cambrils doodgeschoten door een agent van de Mossos d’Esquadra politie. De 17-jarige Oukabir was een van de vier terroristen die door de politie in Cambrils werden neergeschoten terwijl een vijfde terrorist gewond raakte. Naast Moussa Oukabir werden ook de broers Omar en Mohamed Hychamy neergeschoten terwijl de identiteiten van de overige dode en gewonde terroristen nog niet bekend zijn.

Terroristencel

Volgens de Catalaanse politie behoorden deze doodgeschoten terroristen bij een cel van jihadisten die waarschijnlijk in de gemeente Alcanar, in het zuiden van de provincie Tarragona, hun schuilplaats hadden. Deze woning ontplofte woensdagavond waarbij de brandweer in eerste instantie aan een gaslek dacht maar later is gebleken dat er butaan en propaan gasflessen aanwezig waren die tot ontploffing kwamen waardoor er tenminste 2 personen zijn overleden. Waarschijnlijk hadden deze terroristen met bommen aanslagen willen plegen waarbij de chaos en ellende alleen maar groter was geweest. De aanslag met de bestelbus op de Ramblas is waarschijnlijk een plan b van de terroristen die dus ook van plan waren om in Cambrils een aanslag te plegen.

Ga naar de inhoud