Een van de doodgeschoten terroristen in Cambrils was de chauffeur van de dodelijke bestelbus in Barcelona

Wikimedia
Beeld: Wikimedia

Een van de doodgeschoten terroristen in Cambrils was de chauffeur van de dodelijke bestelbus in Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Catalaanse politie Mossos d’Esquadra heeft bekend gemaakt wat ze al vermoeden. Een van de vier doodgeschoten terroristen vrijdagnacht in de badplaats Cambrils zo’n 120 kilometer ten zuiden van Barcelona was de 17-jarige Marokkaan Moussa Oukabir, de chauffeur van de bestelbus die uren daarvoor op de Ramblas in de Catalaanse hoofdstad zorgde voor 13 doden en meer dan 130 gewonden. De dader van de aanslag in Barcelona bevond zich samen met vier andere terroristen in een personenwagen in de kustplaats Cambrils toen zij oog in oog kwamen te staan met de politie.

UPDATE: Nieuwe informatie omtrent de terroristische aanslagen in Barcelona en Cambrils

De zoektocht naar de chauffeur van de dodelijke bestelbus die voor zoveel ellende zorgde op de Ramblas in Barcelona is voorbij. Volgens de Spaanse media is de hoofdverdachte van die aanslag in de badplaats Cambrils doodgeschoten door een agent van de Mossos d’Esquadra politie. De 17-jarige Oukabir was een van de vier terroristen die door de politie in Cambrils werden neergeschoten terwijl een vijfde terrorist gewond raakte. Naast Moussa Oukabir werden ook de broers Omar en Mohamed Hychamy neergeschoten terwijl de identiteiten van de overige dode en gewonde terroristen nog niet bekend zijn.

Terroristencel

Volgens de Catalaanse politie behoorden deze doodgeschoten terroristen bij een cel van jihadisten die waarschijnlijk in de gemeente Alcanar, in het zuiden van de provincie Tarragona, hun schuilplaats hadden. Deze woning ontplofte woensdagavond waarbij de brandweer in eerste instantie aan een gaslek dacht maar later is gebleken dat er butaan en propaan gasflessen aanwezig waren die tot ontploffing kwamen waardoor er tenminste 2 personen zijn overleden. Waarschijnlijk hadden deze terroristen met bommen aanslagen willen plegen waarbij de chaos en ellende alleen maar groter was geweest. De aanslag met de bestelbus op de Ramblas is waarschijnlijk een plan b van de terroristen die dus ook van plan waren om in Cambrils een aanslag te plegen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.