skip to Main Content
Een van de doodgeschoten terroristen in Cambrils was de chauffeur van de dodelijke bestelbus in Barcelona
Wikimedia

Een van de doodgeschoten terroristen in Cambrils was de chauffeur van de dodelijke bestelbus in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De Catalaanse politie Mossos d’Esquadra heeft bekend gemaakt wat ze al vermoeden. Een van de vier doodgeschoten terroristen vrijdagnacht in de badplaats Cambrils zo’n 120 kilometer ten zuiden van Barcelona was de 17-jarige Marokkaan Moussa Oukabir, de chauffeur van de bestelbus die uren daarvoor op de Ramblas in de Catalaanse hoofdstad zorgde voor 13 doden en meer dan 130 gewonden. De dader van de aanslag in Barcelona bevond zich samen met vier andere terroristen in een personenwagen in de kustplaats Cambrils toen zij oog in oog kwamen te staan met de politie.

UPDATE: Nieuwe informatie omtrent de terroristische aanslagen in Barcelona en Cambrils

De zoektocht naar de chauffeur van de dodelijke bestelbus die voor zoveel ellende zorgde op de Ramblas in Barcelona is voorbij. Volgens de Spaanse media is de hoofdverdachte van die aanslag in de badplaats Cambrils doodgeschoten door een agent van de Mossos d’Esquadra politie. De 17-jarige Oukabir was een van de vier terroristen die door de politie in Cambrils werden neergeschoten terwijl een vijfde terrorist gewond raakte. Naast Moussa Oukabir werden ook de broers Omar en Mohamed Hychamy neergeschoten terwijl de identiteiten van de overige dode en gewonde terroristen nog niet bekend zijn.

Terroristencel

Volgens de Catalaanse politie behoorden deze doodgeschoten terroristen bij een cel van jihadisten die waarschijnlijk in de gemeente Alcanar, in het zuiden van de provincie Tarragona, hun schuilplaats hadden. Deze woning ontplofte woensdagavond waarbij de brandweer in eerste instantie aan een gaslek dacht maar later is gebleken dat er butaan en propaan gasflessen aanwezig waren die tot ontploffing kwamen waardoor er tenminste 2 personen zijn overleden. Waarschijnlijk hadden deze terroristen met bommen aanslagen willen plegen waarbij de chaos en ellende alleen maar groter was geweest. De aanslag met de bestelbus op de Ramblas is waarschijnlijk een plan b van de terroristen die dus ook van plan waren om in Cambrils een aanslag te plegen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Voor de daders hun verdiende loon en dat is nog zacht uitgedrukt, want net als een speld in een hooiberg.
  Politie op straat geeft inderdaad een veilig gevoel, maar toch erg dat het zover moet komen.
  Wat er ook gebeurt, zal ik altijd naar mijn 2de verblijf reizen want Spanje heeft zoveel te bieden.

 2. Schitterend werk van de Spaanse politie en ” special Forces “. Wij wonen in Calpe en zijn blij dat er zoveel agenten in het straatbeeld te zien zijn. Geeft ons in ieder geval ( misschien onterecht hoor ! ) een gevoel van veiligheid.

 3. Dit is verschrikkelijk, kom al jaren in Barcelona en heb mij nog nooit onveilig gevoeld.
  Het houd mij in ieder geval ook niet tegen, om opnieuw ernaar toe te reizen.

  1. Dag Luc,
   Dit hoor ik heel graag Luc!
   Niets of niemand mag ons tegenhouden om dit mooie Barcelona en Spanje te bezoeken!
   Dank u wel voor u positieve reactie!!!!!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken