Nederlander met illegale explosieven fabriek en schietbaan in Murcia gearresteerd

Nederlander met explosievenfabriek en illegale schietbaan in Murcia gearresteerd
Beeld: Guardia Civil / web

Nederlander met illegale explosieven fabriek en schietbaan in Murcia gearresteerd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – In de gemeente Campos del Río in de regio Murcia heeft de Guardia Civil deze week tijdens de operatie Bullman een 35-jarige Nederlander aangehouden voor het hebben van een explosievenfabriek en een illegale schietbaan. De explosievenfabriek is gevestigd op een landhuis/boerderij waar de Nederlander ook een schietbaan runde, zo meldt de Guardia Civil. Onderaan dit artikel is een video van de arrestatie te zien.

Nadat er diverse meldingen waren binnengekomen bij de Guardia Civil over explosies, kwam de politie de Nederlander op het spoor in de gemeente Campos del Río. De 35-jarige Nederlander is geen onbekende bij de Guardia Civil want hij was al eens gearresteerd voor het veroorzaken van een natuur- en bosbrand toen hij met explosieven in de weer was. Op het terrein van de man werden ook verschillende kraters gevonden die waarschijnlijk zijn veroorzaakt door explosies.

In de Spaanse kranten wordt geschreven dat het om een explosievenfabriek gaat waar op afstand bedienbaar explosief materiaal gemaakt wordt dat gebruikt kan worden bij het veroorzaken van natuur- en bosbranden. Die link wordt gelegd omdat de Nederlander dus al eens een bosbrand heeft veroorzaakt maar de Guardia Civil heeft geen bewijzen gevonden dat de explosies daadwerkelijk voor bosbranden zijn gebruikt.

Bij de huiszoeking werden 500 metalen patronen van verschillende kalibers, meer dan 500 gram aan explosieve mengsels en apparatuur om op afstand ontploffingen uit te voeren in beslag genomen. Volgens de Guardia Civil was de Nederlander bezig met het aanbrengen van vuurwerk aan zware voorwerpen om deze op afstand tot ontploffing te brengen.

Ga naar de inhoud