Vlieginstructeur en leerlinge komen om bij vliegtuigcrash Murcia

Vlieginstructeur en leerlinge komen om bij vliegtuigcrash Murcia
Beeld: Wikimedia

Vlieginstructeur en leerlinge komen om bij vliegtuigcrash Murcia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Er is opnieuw een vliegtuig van de Spaanse luchtmacht neergestort in Murcia. Dit keer ging het om een vliegtuig afkomstig van de Academia General del Aire in San Javier dat neerstortte in de zee tussen de boten van de Club Nautico in Santiago de la Ribera (San Javier). Een 50-jarige vlieginstructeur en een 20-jarige leerlinge zijn om het leven gekomen.

Het is het tweede vliegtuigongeluk nabij Murcia in korte tijd. Eind augustus stortte in de La Manga del Mar Menor een straaljager van de Patrulla Águila in zee waarbij de piloot Francisco Marín Núñez om het leven kwam. 

Dit keer ging het om de 50-jarige vlieginstructeur Daniel Melero en de 20-jarige leerlinge Rosa María Almirón. Het ongeval gebeurde bij de derde landingspòging nadat de vlieginstructeur opdracht had gegeven de motor uit te zetten. In principe mankeerde er aan het vliegtuig niets aangezien hetzelfde toestel woensdagmorgen een andere vlucht had dat zonder problemen verliep.

Er waren veel getuigen van het ongeval aangezien het vliegtuig op nog geen 300 meter van de kust bij Santiago de la Ribera (San Javier) in zee stortte, tussen diverse boten van de plaatselijke jachthaven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.