skip to Main Content
Vlieginstructeur en leerlinge komen om bij vliegtuigcrash Murcia
Wikimedia

Vlieginstructeur en leerlinge komen om bij vliegtuigcrash Murcia

MURCIA – Er is opnieuw een vliegtuig van de Spaanse luchtmacht neergestort in Murcia. Dit keer ging het om een vliegtuig afkomstig van de Academia General del Aire in San Javier dat neerstortte in de zee tussen de boten van de Club Nautico in Santiago de la Ribera (San Javier). Een 50-jarige vlieginstructeur en een 20-jarige leerlinge zijn om het leven gekomen.

Het is het tweede vliegtuigongeluk nabij Murcia in korte tijd. Eind augustus stortte in de La Manga del Mar Menor een straaljager van de Patrulla Águila in zee waarbij de piloot Francisco Marín Núñez om het leven kwam. 

Dit keer ging het om de 50-jarige vlieginstructeur Daniel Melero en de 20-jarige leerlinge Rosa María Almirón. Het ongeval gebeurde bij de derde landingspòging nadat de vlieginstructeur opdracht had gegeven de motor uit te zetten. In principe mankeerde er aan het vliegtuig niets aangezien hetzelfde toestel woensdagmorgen een andere vlucht had dat zonder problemen verliep.

Er waren veel getuigen van het ongeval aangezien het vliegtuig op nog geen 300 meter van de kust bij Santiago de la Ribera (San Javier) in zee stortte, tussen diverse boten van de plaatselijke jachthaven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Mannen en vrouwen hebben van Godswege een strikte rolverdeling, ieder met hun eigen sterke en zwakke punten.

  Dàt negeren leidt tot ongelukken !

  1. Shane, wat een onzinnig, middeleeuws commentaar….
   Terug naar heksen-verbranding ?….
   Dit tragische ongeluk heeft niets met godsdienst te maken, en vandaag hebben alle vrouwen gelukkig gelijke kansen om zich te kunnen ontwikkelen, en helaas ook gelijke risico’s.
   Je moest je kapot schamen om dit barre commentaar !

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken