‘Benidorm Island’ om corona vrije Britse toeristen te verwelkomen

‘Benidorm Island’ om corona vrije Britse toeristen te verwelkomen
Beeld: Ayuntamiento Benidorm

‘Benidorm Island’ om corona vrije Britse toeristen te verwelkomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Benidorm wil net zoals de Canarische Eilanden en de Balearen meedoen in de strijd om met name de Britse toeristen weer te verwelkomen aan de Costa Blanca. Daarom wil Benidorm ook als een eiland behandeld worden met dezelfde corona-maatregelen zoals de PCR-tests bij aankomst en vertrek en wil de badplaats onderdeel zijn van de toeristenluchtbruggen.

Het initiatief heeft de naam ‘Benidorm Island’ gekregen om aan te geven dat de bekende badplaats ook als een eiland behandeld wil worden deze winter. Naast de dubbele PCR-tests en de ‘veilige’ luchtbruggen (via Alicante-Elche vliegveld) wil Benidorm verder gaan door de toeristen die in de badplaats zijn geweest tot 14 dagen na thuiskomst in eigen land telefonisch te controleren als onderdeel van het te creëren ‘hospitality team’. 

Dat houdt dus in dat er corona-tests en controles zijn bij aankomst, bij vertrek en tot 14 dagen na thuiskomst uit Benidorm. Zo wordt voorkomen dat er positieven de Costa Blanca en dus Spanje binnenkomen, verlaten of eventueel thuis besmet zijn of ziek worden. Er moeten ook een of meerdere speciale covid-hotels komen voor die personen die positief getest worden en in quarantaine en isolement moeten.

Met ‘Benidorm Island’ wil de badplaats aan de Costa Blanca de corona-veiligheid garanderen voor met name de Britse maar ook eventueel andere toeristen. Verder wil Benidorm de druk niet alleen op de Spaanse regering maar ook de Britse regering opvoeren met zicht op de wintermaanden.

De Spaanse autoriteiten zijn na overleg met de regionale overheid op de Canarische Eilanden in overleg met diverse landen over veilige toeristenluchtbruggen naar met name de Canarische Eilanden. Er wordt ook gesproken over de Balearen eilanden maar de Canarische archipel wil het proces versnellen in verband met het hoogseizoen in de wintermaanden. Daar moet als het aan Benidorm ligt dus ook de bekendste badplaats van de Costa Blanca bij komen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.