Twee doden en twee gewonden nadat automobilist op terras inrijdt in Murcia

Twee doden en twee gewonden nadat automobilist op terras inrijdt in Murcia
Beeld: Twitter

Twee doden en twee gewonden nadat automobilist op terras inrijdt in Murcia

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Bij een tragisch en bizar auto-ongeluk zijn vrijdag twee personen om het leven gekomen en raakten twee andere aanwezigen gewond. Dit gebeurde toen een automobilist op een terras in Roldán wat bij de gemeente Torre Pacheco in de provincie Murcia hoort inreed en diverse personen die aan tafeltjes zaten te eten omver reed.

In eerste instantie dacht men aan een ongeval nadat de bestuurder de controle over het stuur was verloren maar later bleek dat de automobilist al gewond en bloedend achter het stuur zat. Deze man is na de aanrijding ook overleden en is een van de twee doden. 

De andere persoon die overleed was een gast van het restaurant die vol door de auto werd geraakt toen deze achter het terras tot stilstand kwam. Daarnaast raakten diverse andere aanwezigen op het terras gewond en moesten zij ter plaatse door ambulancepersoneel of in het ziekenhuis behandeld worden. Zij zijn niet zwaargewond.

Getuigen hebben aan de lokale media verteld dat de auto met meer dan 120 km/uur over de Avenida de Murcia reed toen de automobilist de controle verloor en met volle snelheid op het terras inreed en pas tot stilstand kwam nadat hij alle tafels en stoelen omver had gereden. De 25 tot 30-jarige bestuurder zat al bloedend achter het stuur en raakte waarschijnlijk gewond bij een vechtpartij in het dorp Lo Ferro. Sommige kranten schrijven dat de man van Marokkaanse afkomst is en was neergestoken.

Op het terras waren twee tafels bezet waarvan een man aan zijn verwondingen overleed terwijl zijn vrouw zonder verwondingen het vreemde ongeval overleefde. Ze had wel psychologische hulp nodig. De twee andere klanten van het andere tafeltje raakten ook gewond aan hoofd, armen en benen en werden in het ziekenhuis behandeld.

Ga naar de inhoud