Black Friday wordt steeds populairder in Spanje en Nederland

Black Friday wordt steeds populairder in Spanje en Nederland
Beeld: Black Friday

Black Friday wordt steeds populairder in Spanje en Nederland

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Aanstaande vrijdag 25 november is het weer tijd voor één van de grootste koopjesfestijnen ter wereld, namelijk Black Friday. Het zal de meesten niet ontgaan zijn dat ook in Spanje veel winkelketens en winkeliers aan deze succesvolle kortingsdag meedoen. We zien dan ook duidelijk een opwaartse trend en de verwachtingen voor dit jaar zijn dan ook hooggespannen. We vertellen je dan ook graag wat meer over wat je dit jaar precies kunt verwachten in zowel Spanje als Nederland.

Wat is Black Friday nu eigenlijk precies?

Inmiddels is Black Friday dus niet meer weg te denken uit Spanje, maar voordat we je meer gaan vertellen over wat je dit jaar precies kunt verwachten vinden we het toch belangrijk om je meer informatie te geven over waar Black Friday precies vandaan komt. Dit kortingsfestijn dat ieder jaar op de vrijdag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving plaatsvindt is dan ook ontstaan in Amerika.

Hoe Black Friday precies is ontstaan bestaan verschillende theorieën over, maar een theorie die door velen voor waarheid wordt aangenomen stamt uit de Amerikaanse stad Philadelphia in het jaar 1965. Tijdens deze vrijdag na Thanksgiving was het namelijk zo druk in deze en omliggende steden dat er werd gesproken van een ‘Zwarte Zaterdag’, zoals we dit ook weleens in Nederland noemen tijdens de verkeersdrukte richting vakantiebestemmingen.

Een andere theorie die rond 1981 is ontstaan stelt dat deze naam is af te leiden van het feit dat winkeliers pas vanaf deze kortingsdagen in het zwart (dus in de plus) kwamen te staan. De waarheid zal dan ook waarschijnlijk ergens in het midden liggen, maar het is in ieder geval een feit dat dit kortingsfestijn is uitgegroeid tot één van de meest populaire economische evenementen ter wereld.

Black Friday in Spanje

In Spanje is Black Friday al jarenlang aan een ware opmars bezig en ook dit jaar wordt er weer rekening gehouden met een enorme toestroom van zowel offline als online bestellingen. Grote winkelketens als Decathlon, El Corte Ingles, Carrefour, MediaMarkt geven kortingen die wel kunnen oplopen tot 50% en dit zal logischerwijs natuurlijk veel mensen trekken. In het jaar 2021 werd er gemiddeld zo’n 260 euro per persoon uitgegeven in Nederland en in Spanje 242 euro per persoon tijdens de Black Friday kortingsdagen, dit jaar wordt er verwacht dat dit weleens meer zal kunnen gaan worden.

Meer dan alleen de vrijdag

Hoewel vroeger vrijwel uitsluitend werd gefocust op de vrijdag zien we tegenwoordig dat winkeliers ook in de aanloop van Black Friday al stunten met hoge kortingen. Veel winkeliers beginnen in de week van dit kortingsfestijn al dan ook met leuke acties en ook de maandag ná Black Friday is het mogelijk om nog koopjes te scoren. Ook ‘Cyber Monday’ maakt namelijk haar intrede in Spanje, net zoals hier vrijwel overal ter wereld sprake van is.

Wil jij op de hoogte blijven van de meest voordelige Black Friday acties in Spanje dan is het slim om nu al beginnen met een leuk onderzoek. In iedere productcategorie zijn er namelijk wel voordelige aanbiedingen te vinden en wanneer je dan toch bezig bent is het natuurlijk ook direct mogelijk om de Black Friday aanbiedingen in Nederland te ontdekken. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap en je portemonnee zal je in ieder geval dankbaar zijn.

Ga naar de inhoud