Ibiza heeft de duurste van de 200 discotheken die te koop staan in Spanje

Ibiza heeft de duurste van de 200 discotheken die te koop staan in Spanje
Beeld: Freepik (aangepast)

Ibiza heeft de duurste van de 200 discotheken die te koop staan in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Naast de meer dan 500 hotels die in heel Spanje verkocht worden staan er ook veel bars, restaurants, winkels en ook discotheken te koop. Op de website Idealista staan meer dan 200 ‘discotecas’ te koop met prijzen tussen de 50.000 euro en 6 miljoen euro waarvan deze laatste op Ibiza wordt verkocht.  

De horecasector beleefd niet de beste tijden tijdens de pandemie en is zwaar getroffen door de corona-maatregelen. De sluiting van veel bars, restaurants en discotheken als gevolg van de strenge regels is een gevolg en veel eigenaren hebben besloten de zaak te verkopen. Dat is niet leuk voor de eigenaren maar wel voor de investeerders die van de kans gebruik kunnen maken om te investeren in een project (als je het geld hebt dan).

Terwijl bars en restaurants weer langzaam open zijn gegaan is dat in het nachtleven een heel ander verhaal en de discotheken zijn al maanden gesloten. Daarom worden er veel ‘discotecas’ te koop aangeboden zoals op de website Idealista die er een aantal op een rijtje heeft gezet.

LEESTIP: Meer dan 550 hotels te koop in Spanje

Volgens het artikel op de eigen website staan er bij Idealista in alle autonome regio’s discotheken en nachtlokalen te koop, van La Rioja, naar Madrid en Andalusië of van Catalonië naar Aragón, Valencia en de Balearen eilanden. De prijzen lopen uiteen van 50.000 euro tot aan 6 miljoen euro.

Enkele voorbeelden: In San Bartolomé de Tirajana (Playa del Inglés en Maspalomas) op Gran Canaria staan 9 discotheken te koop, in Madrid 4 discotheken, in Marbella 4 discotheken, in Calvia (Mallorca) 3 discotheken en tevens 3 discotheken of zalen met nachtvergunningen in Barcelona, Murcia, Benalmádena, Torremolinos en Puertollano.

In Conil de la Frontera (Cádiz) staan 2 discotheken te koop terwijl de gemeenten Granada, Córdoba, Gandía (Valencia), Sant Josep de Sa Talaia (Ibiza) en Santa Cruz de Tenerife elk 1 discotheek te koop hebben staan.

Duurste op Ibiza

De duurste discotheek die bij Idealista te koop staat is een lokaal van 700 m2 in de Cala de Bou (Sant Josep de Sa Talaia) op Ibiza met een vraagprijs van 6 miljoen euro. KLIK HIER.

In de hoofdstad van Spanje Madrid staat in de luxe wijk Salamanca een 540 m2 groot lokaal verdeeld over twee verdiepingen en een terras van 300 m2 te koop voor 5,9 miljoen euro. KLIK HIER.

In Villarreal (Castellón) staat een legendarische discotheek te koop voor 4,5 miljoen euro. Het gaat om een lokaal van 854 m2 met 4 bars, DJ-ruimte, vergunning tot 7.30 uur en een groot terras. De eigenaar zegt dat hij met pensioen gaat. KLIK HIER.

In de luxe kustplaats Puerto Banus (Málaga) staat een lokaal van 1.000 m2 waarvan 600 m2 terras te koop voor 3,6 miljoen euro. In feite gaat het om 4 lokalen die samen zijn gevoegd op een van de beste plaatsen van Puerto Banus. KLIK HIER.

In Adeje (Tenerife) kun je de trotse eigenaar worden van een 2,5 miljoen euro kostende discotheek van 1.156 m2. KLIK HIER.

Voor meer discotheken die te koop staan kun je HIER KLIKKEN voor de website van Idealista.

Ga naar de inhoud