Search
menu
Search

Het beste dagmenu van Spanje kost slechts 12,50 euro in Madrid

Het beste dagmenu van Spanje kost slechts 12,50 euro in Madrid
Beeld: via canva.com

Het beste dagmenu van Spanje kost slechts 12,50 euro in Madrid

Het vinden van een goed en betaalbaar dagmenu in Madrid kan een uitdaging zijn. Gelukkig is er goed nieuws voor degenen die op zoek zijn naar een heerlijke maaltijd tegen een betaalbare prijs. Het winnende dagmenu van het Mahou 0,0 Toasted Menu-wedstrijd is te vinden in Madrid en kost slechts 12,50 euro. Dit is een geweldige optie voor degenen die graag buiten de deur willen eten, maar niet te veel willen uitgeven.

Cirkuk Gastro Bar (Av. de Bruselas, 44. Esquina Calle Bayona) heeft een dagmenu met drie gangen waaruit je kunt kiezen uit zes verschillende opties. Het menu verandert regelmatig, dus je kunt altijd iets nieuws proberen. Dit restaurant staat bekend om zijn dynamische en creatieve keuken, dus je kunt zeker een smaakvolle en unieke maaltijd verwachten voor een zeer redelijke prijs. Hieronder vind je een voorbeeld van het dagmenu bij Cirkuk Gastro Bar:

  • Voorgerecht: Gazpacho met gerookte zalm en croutons.
  • Hoofdgerecht: Kippenborst met aardappelpuree en groenten.
  • Nagerecht: Chocolade brownie met vanille-ijs

Het dagmenu bij Cirkuk Gastro Bar is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag, dus je kunt hier elke doordeweekse dag genieten van een heerlijke lunch of diner. Het restaurant is ook geopend in het weekend, maar dan kun je kiezen uit de à la carte menukaart.

Naast Cirkuk Gastro Bar zijn er nog andere restaurants in Madrid waar je kunt genieten van een heerlijk dagmenu tegen een betaalbare prijs. Hieronder vind je een lijst met enkele aanbevolen restaurants:

  1. La Taberna del Alabardero (Calle Felipe V, 6): Dit restaurant biedt een dagmenu aan voor slechts 13 euro. Het menu bestaat uit drie gangen en een drankje naar keuze. Het restaurant staat bekend om zijn traditionele Spaanse gerechten en heeft ook een uitgebreide wijnkaart.
  2. El Pimiento Verde (Calle de las Infantas, 4): Voor slechts 12 euro kun je hier genieten van een dagmenu met drie gangen en een drankje. Het menu verandert dagelijks en biedt een mix van traditionele en moderne gerechten.
  3. La Bola (Calle de la Bola, 5): Dit restaurant staat bekend om zijn beroemde cocido madrileño, een traditioneel stoofpotgerecht uit Madrid. Voor slechts 12 euro kun je hier genieten van een dagmenu met drie gangen, inclusief de beroemde cocido.
  4. El Brillante (Plaza del Emperador Carlos V, 8): Dit restaurant is vooral bekend om zijn heerlijke bocadillos (broodjes) gevuld met gegrild varkensvlees. Voor slechts 10 euro kun je hier genieten van een dagmenu met een bocadillo, een drankje en een dessert.

De oorsprong van het dagmenu

Het dagmenu is een typisch Spaans concept dat teruggaat tot de jaren 60 van de vorige eeuw. In die tijd was Spanje nog steeds een opkomende toeristische bestemming en het ministerie van Informatie en Toerisme besloot dat restaurants een vast menu moesten aanbieden tegen een betaalbare prijs om toeristen aan te trekken. Dit menu moest bestaan uit een voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, brood en een drankje. Het idee was dat toeristen zo konden genieten van een complete maaltijd zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten.

Tegenwoordig is het menú del día nog steeds erg populair in Spanje, vooral onder werknemers die tijdens hun lunchpauze buiten de deur willen eten. Het is ook een geweldige optie voor toeristen die graag de lokale keuken willen proeven zonder te veel geld uit te geven.

Hoeveel kost een dagmenu in Spanje?

Volgens een enquête is de gemiddelde prijs van een dagmenu in Madrid € 14,50. Dit is iets hoger dan het landelijke gemiddelde van € 13,80. De prijs kan echter variëren afhankelijk van de locatie en het type restaurant.

Het is belangrijk op te merken dat sommige restaurants een goedkoper dagmenu aanbieden tijdens de lunchuren (meestal tussen 13:00 en 16:00 uur) en een duurder menu tijdens het diner. Het is dus altijd verstandig om van tevoren te informeren naar de prijzen en beschikbaarheid van het dagmenu.

Ga naar de inhoud