Lidl mag de succesvolle keukenrobot niet meer verkopen in Spanje

Lidl mag de succesvolle keukenrobot niet meer verkopen in Spanje
Beeld: Lidl Vs. Thermox

Lidl mag de succesvolle keukenrobot niet meer verkopen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Afgelopen november moest de Lidl supermarktketen voor de rechter verschijnen omdat Thermomix de Duitse keten had aangeklaagd voor het schenden van het Vorwerk Thermomix octrooi. Lidl verkoopt al enkele jaren zeer succesvol de keukenrobot Monsieur Cuisine maar volgens Thermomix was er sprake van plagiaat, iets wat de rechter in Barcelona heeft bevestigd.

Naast dat de rechter het verbiedt om de Lidl keukenrobot nog te verkopen in Spanje, moet de Duitse supermarktketen ook een schadevergoeding aan Vorwerk Thermomix betalen. Het bedrag is niet bekend gemaakt maar zal circa 10% van de verkoop van de Lidl keukenrobots in Spanje zijn. 

Alle Monsieur Cuisine Connect keukenrobots van het merk Silvercrest die nog in omloop zijn in de winkels moeten uit de schappen gehaald worden. Daarnaast mogen deze keukenrobots niet meer bij de distributiecentra liggen en mogen ze niet meer ingevoerd worden in Spanje. Ook alle reclame moet vernietigd worden.

Lidl ontkent dat zijn keukenrobot van het merk Silvercrest inbreuk maakt op het Thermomix-octrooi en vroeg ​​de rechtbank om het Vorwerk-octrooi ongeldig te verklaren wegens ‘gebrek aan nieuwheid en inventiviteit’ door middel van een andere wederzijdse procedure, iets wat niet is gebeurt.

Elke keer wanneer de Lidl de keukenrobot in de verkoop doet (of deed) was het een succes en stonden er rijen met klanten voor de deur. Aan de ene kant ook wel logisch want de originele Thermomix heeft een verkoopprijs vanaf 1.000 euro terwijl de Monsieur Cuisine van de Lidl voor zo’n 360 euro in de winkel ligt. Dat heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat de verkopen van de Thermomix achteruit zijn gegaan en die van de Monsieur Cuisine juist gestegen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.