4.000 euro boete voor jager die vos heeft gemarteld en gedood in Huesca

4.000 euro boete voor jager die vos heeft gemarteld en gedood in Huesca
Beeld: Twitter

HUESCA – Eind december 2018 werd op de sociale media een video gedeeld waarop te zien was hoe een jager niet alleen een vos doodschoot maar ook martelde door het arme dier te schoppen, door de lucht te gooien en er op te staan. De Spaanse Partij voor de Dieren PACMA opende zelf toen de jacht op deze jager waarbij zij gesteund werden door dierenactivisten en anti-jacht verenigingen. Uiteindelijk kon de politie de jager die nu een boete moet betalen lokaliseren.

De Seprona dienst van de Guardia Civil wist al snel na de verschijning van de video op de sociale media de 35-jarige man te arresteren. Het bleek om een jager te gaan die al vaker voor soortgelijke handelingen was opgepakt. Op dat moment werd er gesproken over een mogelijke boete voor dierenmishandeling met dood tot gevolg (delito contra la fauna).

Er was nooit sprake van een gevangenisstraf omdat dit in de Spaanse wet niet gespecificeerd staat. Einde januari 2019 moest de man voor de rechter verschijnen en kreeg hij de boete opgelegd. Deze administratieve sanctie is opgelegd in overeenstemming met het wetgevingsbesluit van het jaar 2015 genaamd ‘Ley de Espacios Protegidos’ van Aragón.

Uiteindelijk heeft de regionale overheid van de autonome regio Aragón de man een boete gegeven van 4.000 euro, zo is te lezen in een brief die de Asociación Nacional para la Protección y el Bienestar de los Animales (ANPBA) op 14 februari ontving van de Departamento de Agricultura del Gobierno de Aragón (regionale ministerie van Landbouw in Aragón).

LET OP: Onderstaande video bevat schokkende beelden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

8
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
MARTOMORBA@GMAIL.COM

Deze man is super gevaarlijk. Het is een sadist. Hoe kan men dit doen? Ik werd er misselijk van. Deze man behoort opgesloten te zitten. Alleen een boete is niet voldoende

Pank

Mag ik voor €4000 hetzelfde met hem doen?

Jozef

voor mij Pank mag je het gratis doen wat € 4000,= uitspaart.
Jozef

Eddy

Wens hem voor de rest van zijn leven alle tegenslag en dan de vreselijkste en pijnlijkste dood toe

Eugenia

Ben het helemaal met je eens. Wat een gruwelijke man.

Wizza

Dat is in elk geval iets. Laten we niet vergeten dat dit soort wrede gewetenloze martelaars zonder problemen overstapt op mensen (bijv. de echtgenote) Walgelijk volk die jagers.

luc.sevenhans@skynet.be

wel ik ben blij dat ze die maniak gevat hebben, hopelijk verliest hij ook zijn jachtvergunning want daar lees ik niets over. Zulke man maakt de jagers ten schande en dan reageren mensen zoals Wizza op een bedenkelijke manier..en zonder onderscheid, zo ontstaan vooroordelen !

leo

Gaat niet gebeuren de PP heeft de wet toendertijd zo aangepast dat zo´n figuur gewoon zijn gang kan gaan, misschien komt daar nu met de huidige regering een einde aan. Het is dat ze de wet hebben kunnen buigen nu met een administratieve boete want een gewone boete had er volgens de wet ook niet ingezeten.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.