4.000 euro boete voor jager die vos heeft gemarteld en gedood in Huesca

4.000 euro boete voor jager die vos heeft gemarteld en gedood in Huesca
Beeld: Twitter

4.000 euro boete voor jager die vos heeft gemarteld en gedood in Huesca

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Eind december 2018 werd op de sociale media een video gedeeld waarop te zien was hoe een jager niet alleen een vos doodschoot maar ook martelde door het arme dier te schoppen, door de lucht te gooien en er op te staan. De Spaanse Partij voor de Dieren PACMA opende zelf toen de jacht op deze jager waarbij zij gesteund werden door dierenactivisten en anti-jacht verenigingen. Uiteindelijk kon de politie de jager die nu een boete moet betalen lokaliseren.

De Seprona dienst van de Guardia Civil wist al snel na de verschijning van de video op de sociale media de 35-jarige man te arresteren. Het bleek om een jager te gaan die al vaker voor soortgelijke handelingen was opgepakt. Op dat moment werd er gesproken over een mogelijke boete voor dierenmishandeling met dood tot gevolg (delito contra la fauna).

Er was nooit sprake van een gevangenisstraf omdat dit in de Spaanse wet niet gespecificeerd staat. Einde januari 2019 moest de man voor de rechter verschijnen en kreeg hij de boete opgelegd. Deze administratieve sanctie is opgelegd in overeenstemming met het wetgevingsbesluit van het jaar 2015 genaamd ‘Ley de Espacios Protegidos’ van Aragón.

Uiteindelijk heeft de regionale overheid van de autonome regio Aragón de man een boete gegeven van 4.000 euro, zo is te lezen in een brief die de Asociación Nacional para la Protección y el Bienestar de los Animales (ANPBA) op 14 februari ontving van de Departamento de Agricultura del Gobierno de Aragón (regionale ministerie van Landbouw in Aragón).

LET OP: Onderstaande video bevat schokkende beelden

Ga naar de inhoud