4.000 euro boete voor jager die vos heeft gemarteld en gedood in Huesca

4.000 euro boete voor jager die vos heeft gemarteld en gedood in Huesca
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

HUESCA – Eind december 2018 werd op de sociale media een video gedeeld waarop te zien was hoe een jager niet alleen een vos doodschoot maar ook martelde door het arme dier te schoppen, door de lucht te gooien en er op te staan. De Spaanse Partij voor de Dieren PACMA opende zelf toen de jacht op deze jager waarbij zij gesteund werden door dierenactivisten en anti-jacht verenigingen. Uiteindelijk kon de politie de jager die nu een boete moet betalen lokaliseren.

De Seprona dienst van de Guardia Civil wist al snel na de verschijning van de video op de sociale media de 35-jarige man te arresteren. Het bleek om een jager te gaan die al vaker voor soortgelijke handelingen was opgepakt. Op dat moment werd er gesproken over een mogelijke boete voor dierenmishandeling met dood tot gevolg (delito contra la fauna).

Er was nooit sprake van een gevangenisstraf omdat dit in de Spaanse wet niet gespecificeerd staat. Einde januari 2019 moest de man voor de rechter verschijnen en kreeg hij de boete opgelegd. Deze administratieve sanctie is opgelegd in overeenstemming met het wetgevingsbesluit van het jaar 2015 genaamd ‘Ley de Espacios Protegidos’ van Aragón.

Uiteindelijk heeft de regionale overheid van de autonome regio Aragón de man een boete gegeven van 4.000 euro, zo is te lezen in een brief die de Asociación Nacional para la Protección y el Bienestar de los Animales (ANPBA) op 14 februari ontving van de Departamento de Agricultura del Gobierno de Aragón (regionale ministerie van Landbouw in Aragón).

LET OP: Onderstaande video bevat schokkende beelden

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.