Spaanse prinses wil geen maandelijkse vergoeding tijdens haar militaire opleiding

Spaanse prinses wil geen maandelijkse vergoeding tijdens haar militaire opleiding
Beeld: Canva

Spaanse prinses wil geen maandelijkse vergoeding tijdens haar militaire opleiding

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op vrijdag heeft de Spaanse koninklijke familie verduidelijkt dat prinses Leonor vanaf het volgende schooljaar afstand doet van de maandelijkse toelage waar alle studenten van de onderwijsinstellingen van de strijdkrachten recht op hebben. Het nieuws dat ze recht had op deze toelage was bekendgemaakt door overheidsbronnen. Eerder werd al bekend dat de troonopvolgster gedurende drie jaar bij drie verschillende krijgsmachtonderdelen een opleiding gaat volgen, net zoals haar vader koning Felipe VI.

Studenten van militaire academies hebben recht op een vergoeding die overeenkomt met 60 procent van het salaris dat is vastgesteld voor subgroep C2, zonder recht op extra betalingen. Van dit bedrag worden kortingen afgetrokken voor ISFAS (Sociaal Instituut van de Strijdkrachten) en bijdragen aan de sociale zekerheid.

Dit komt neer op een maandelijks salaris van 417,67 euro. Bovendien neemt de vergoeding toe zodra de studenten benoemd worden tot luitenant aan het einde van het tweede jaar. Dan stijgt het salaris tot ongeveer 668 euro per maand, met extra betalingen.

Het Paleis van Zarzuela (koninklijk paleis) en de Spaanse regering hebben een intensieve opleiding van drie jaar ontworpen, waarin de prinses de militaire academies van het Leger en de Luchtmacht en de Marine zal doorlopen. Ze zal in augustus van dit jaar toetreden tot de Landmacht Academie in Zaragoza (Aragón) als eerstejaarsstudent, net als de rest van haar klasgenoten. Na het afleggen van de eed van trouw, die gewoonlijk in oktober plaatsvindt, zal ze overgaan naar het tweede jaar.

Het volgende jaar zal ze haar opleiding voortzetten aan de marineacademie in Marín (Galicië), waar ze ook de kans zal krijgen om als “guardiamarina” aan boord te gaan van het trainingsschip Juan Sebastián Elcano. Ze zal haar opleiding voltooien aan de officiersschool van de Luchtmacht en de Ruimtevaart in Murcia.

defensie
Spaanse prinses Leonor begint driejarige militaire opleiding in drie verschillende krijgsmachtonderdelen
Het komende schooljaar zal de toekomstige koningin van Spanje en huidige prinses Leonor, net zoals haar vader koning Felipe VI. een driejarige militaire opl …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud