Search
menu
Search

Wat moet je volgens topkok José Andrés eten als vuurproef voor een eerste date?

Wat moet je volgens topkok José Andrés eten als vuurproef voor een eerste date?
Beeld: Canva

Wat moet je volgens topkok José Andrés eten als vuurproef voor een eerste date?

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het kan spannend zijn. Je gaat voor het eerst met iemand op date en beslist uit eten te gaan. Maar wat eet je wel of niet? Volgens de bekende Spaanse kok José Andrés staat een onverwachte gast op het menu: knoflook.

Er zijn gerechten of voedingsmiddelen die traditioneel verboden zijn tijdens de eerste afspraakjes. Zij die niet zo elegant zijn tijdens het eten bijvoorbeeld, zoals spaghettislierten. Of zij die een scherpe smaak nalaten, zoals knoflook. 

En toch moet je volgens de internationaal bekende Spaanse topkok José Andrés knoflook eten op het eerste afspraakje. Vreemd, zo zou je denken op het eerste gezicht, niet? Knoflook was toch altijd uit den boze? Wie zou je in godsnaam nog willen kussen als je adem voldoende stinkt om een vampier af te schrikken?

De Spaanse kok José Andrés is echter een expert ter zake. Wanneer het over eten gaat zit de man vol wijsheid, en hij heeft een ongewone mening daarover. In een post op TikTok vertelt de chef dat knoflook eigenlijk net de vuurproef kan zijn om te weten of de persoon voor je echt iets voor jou is of niet.

“Als je een afspraakje hebt en je wil weten of de persoon voor je de ware is”, zegt José Andrés lacherig, “eet dan knoflook”. “Als de persoon al op het eerste afspraakje aan het klagen gaat, gooi hem of haar dan meteen uit je leven”. Of hoe een voedingsmiddel de basis wordt voor een ‘diepgaande’ psychologische analyse.

Ga naar de inhoud