Onthulling van de Capital Turismo Rural 2024 of beste platteland bestemming in Spanje

Onthulling van de Capital Turismo Rural 2024 of beste platteland bestemming in Spanje
Beeld: via canva.com

Onthulling van de Capital Turismo Rural 2024 of beste platteland bestemming in Spanje

Santa Eulalia de Oscos, een klein dorpje in Asturië met minder dan 500 inwoners, is door reizigers verkozen tot de Capital Turismo Rural 2024. Deze prestigieuze wedstrijd, georganiseerd door EscapadaRural, beoogt zichtbaarheid te geven aan gemeenten die investeren in de ontwikkeling van plattelandstoerisme. Na bijna 80.000 stemmen van reizigers kreeg Santa Eulalia de Oscos 23% van de stemmen, waarmee het de opvolger werd van Campo Lameiro (Pontevedra), de winnaar van vorig jaar.

Santa Eulalia de Oscos voegt zich bij een selecte lijst van dorpen die in voorgaande edities de titel Capital Turismo Rural hebben gewonnen: Cazorla (Jaén, 2022), Olvera (Cádiz, 2021), Potes (Cantabrië, 2020), Santillana del Mar (Cantabrië, 2019), Aínsa-Sobrarbe (Huesca, 2018) en Sigüenza (Guadalajara, 2017).

Naast Santa Eulalia de Oscos waren de andere top 5 finalisten: Altura (Castellón) met 16% van de stemmen, Cabezuela del Valle (Cáceres) met 14%, Peñafiel (Valladolid) met 10% en Brihuega (Guadalajara) met 9% van de stemmen.

Santa Eulalia de Oscos

Santa Eulalia de Oscos is een pittoresk dorpje gelegen in het noorden van Spanje, in de regio Asturië. Het dorp staat bekend om zijn prachtige landschappen, met groene heuvels en weelderige bossen die zich uitstrekken tot aan de horizon. Santa Eulalia de Oscos heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen, en dit is te zien aan de charmante architectuur van de gebouwen in het dorp.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Santa Eulalia de Oscos is het klooster van Santa María, dat dateert uit de 12e eeuw. Dit klooster is een belangrijk historisch en religieus monument en trekt jaarlijks vele bezoekers die de prachtige romaanse architectuur komen bewonderen. Daarnaast is het dorp ook bekend om zijn traditionele ambachten, zoals het maken van manden en keramiek, die nog steeds worden beoefend door de lokale bevolking.

Santa Eulalia de Oscos is ook een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars, dankzij de vele wandelpaden en natuurparken in de omgeving. Bezoekers kunnen genieten van prachtige uitzichten over de vallei en de omliggende bergen, en kunnen ontspannen in de rustige en vredige sfeer van het dorp.

Ga naar de inhoud