12 juni is de nieuwe openingsdatum van de Caminito del Rey in Málaga

12 juni is de nieuwe openingsdatum van de Caminito del Rey in Málaga
Beeld: Wikimedia

12 juni is de nieuwe openingsdatum van de Caminito del Rey in Málaga

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Begin mei werd door de Diputación de Málaga verteld dat de Caminito del Rey in de provincie Málaga op 29 mei weer te bewandelen zou zijn. Nu wordt echter bekend dat het beroemde wandelpad in het achterland van de Costa del Sol niet op 29 mei maar op 12 juni haar hekken zal openen. Maar dat zal niet op alle dagen zijn en alleen van vrijdag tot en met zondag en met een capaciteit van 50%.

Met een capaciteit van maximaal 550 wandelaars per dag zal het beroemde wandelpad Caminito del Rey op 12 juni haar hekwerk openen met een capaciteit van 50%. Daarnaast zal de Caminito slechts op drie dagen te lopen zijn, op vrijdag, zaterdag en zondag.

De entreekaarten voor het wandelavontuur in de Desfiladero de los Gaitanes tussen Ardales en Álora gaan op vrijdag 22 mei opnieuw in de verkoop via de officiële website nadat alle andere entreekaarten geannuleerd werden.

LEESTIP: Virtueel de Caminito del Rey lopen is nu mogelijk

De vraag is natuurlijk of het druk zal zijn want het reizen is op dit moment alleen toegestaan binnen de eigen provincie. Dat houdt dus in dat alleen inwoners van de provincie Málaga naar de Caminito del Rey kunnen gaan totdat er een einde komt aan het de-escalatieproces. Voor de inwoners van de provincie Málaga is dit wel een mooi moment om op een rustig wandelpad van de natuur te genieten als een uitje.

De vertraging van 29 mei naar 12 juni wordt verklaard omdat de provincie Málaga een week later in Fase 1 terecht is gekomen. Op dit moment wordt de hele Caminito del Rey geïnspecteerd nadat er meer dan twee maanden gene activiteiten zijn geweest.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.