Twee Belgische bergbeklimmers gered in Asturië na 112-oproep uit België

Twee Belgische bergbeklimmers gered in Asturië na 112-oproep uit België
Beeld: @112Asturias / twitter

Twee Belgische bergbeklimmers gered in Asturië na 112-oproep uit België

OVIEDO – In de Picos de Europa in de autonome regio Asturië zijn afgelopen woensdag twee Belgische bergbeklimmers gered uit een benarde situatie. De broer van een van beide waaghalzen ontving een alarmbericht en belde de Belgische hulpdiensten op.

Het waren twee jonge wandelaars van 25 en 26 jaar die gisteren in de problemen kwamen in de buurt van de bergtop Vadominguero in de Picos de Europa. Ze bevonden zich op ongeveer 2.000 meter hoogte op een helling van maar liefst 50 graden, op de laatste meters voor de top. Sneeuw en ijs bemoeilijkten de situatie van de jongemannen.

Een van de broers van de ongelukkige bergbeklimmers ontving een SOS-bericht waarin coördinaten stonden en om een helikopter werd gevraagd. De broer belde het noodnummer 112 waarop de Belgische hulpdiensten de Spaanse contacteerden. De Grupo de Rescate del Servicio de Emergencias del Principado de Asturias (Reddingsgroep van de hulpdiensten van het prinsdom Asturië) zette koers naar het gebied met een medische helikopter, maar had toch nog drie uur nodig om de twee mannen te vinden. Ze waren omgeven door sneeuw en ijs en verkeerden in staat van shock.

Na een tijdje zoeken slagen de gestrande klimmers er in contact te maken met de hulpdiensten. Ze gaven opnieuw hun coördinaten door en lieten weten dat een van hen rode kleding draagt en de andere groene. De felle wind bemoeilijkte het de hulpdiensten echter om de jongens aan boord van de helikopter te hijsen. Uiteindelijk daalden twee bemanningsleden af en begaven zich tot bij de slachtoffers. De jongens kwamen er gelukkig met de schrik van af, dankzij de snelle actie van de hulpdiensten bleef het voor hun bij een angstaanjagende ervaring.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.