Spanjaarden uitgenodigd om het ‘ongelooflijke Spanje’ te ontdekken

Spanjaarden uitgenodigd om het ‘ongelooflijke Spanje’ te ontdekken
Beeld: 123rf

Spanjaarden uitgenodigd om het ‘ongelooflijke Spanje’ te ontdekken

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse regering heeft niet alleen een financieel steunplan bekend gemaakt van meer dan 4 miljard euro voor de toeristische sector in Spanje maar op donderdag werd ook de campagne #DescubreLoIncreible gelanceerd. Met deze campagne die met name gericht is tot de inwoners van het land, wordt men aangemoedigd om in eigen land op vakantie te gaan om het ‘ongelooflijke Spanje’ (España increíble) te ontdekken.

En waarom niet …. Spanje heeft alles wat een toerist binnen eigen land maar ook de internationale vakantieganger zoekt: zee, strand, cultuur, natuur, bergen, steden, rust, drukte, feest, kalmte, skigebieden, eilanden, gastronomie etc. Dus waarom niet in eigen land blijven om van al het moois dat Spanje te bieden heeft te ontdekken.

De vraag is echter of het plan en de campagne een succes gaat worden want zoals we eerder al schreven blijkt uit de barometer van het Spaanse Centrum voor Sociologisch Onderzoek (CIS) dat 65,7% van de inwoners van Spanje dit jaar niet op vakantie zal gaan. 27,2% zegt dat ze wel op vakantie zal gaan terwijl 7,1% nog geen beslissing heeft genomen.

Het geluk is echter weer dat van die inwoners van het land die zeggen wél op vakantie te zullen gaan deze zomer 90% aangeeft dit in eigen land te zullen doen terwijl slechts 6% aangeeft naar het buitenland te willen reizen voor de zomervakantie.

De nieuwe campagne #DescubreLoIncreible die gericht is tot de inwoners van Spanje voegt zich bij de campagne #EspañaTeEspera die reeds op 8 juni gestart werd en gericht is tot de internationale vakantieganger. In het Engels heeft deze internationale campagne de naam #SpainAwaitsYou (SpanjeWachtOpJou) met o.a. deze video.

Ga naar de inhoud