Voor welke vakantiebestemmingen kiezen de inwoners van Spanje deze zomer?

Voor welke vakantiebestemmingen kiezen de inwoners van Spanje deze zomer?
Beeld: Alhambra in Granada / Freepik

Voor welke vakantiebestemmingen kiezen de inwoners van Spanje deze zomer?

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens een recent onderzoek van Barceló Hotel Group is 98% van de inwoners van Spanje van plan om deze zomer op vakantie te gaan. Daarbij geeft 54% aan een zon- en strandvakantie te willen terwijl 27% kiest voor een gastronomische reis. Maar waar willen de inwoners van Spanje dan graag op vakantie gaan?

Eerder werd ook al bekend dat 77% van de inwoners deze zomer van plan is om in eigen land te blijven voor een welverdiende vakantie. Nu is dat niet zo vreemd want de ‘Spanjaard’ kiest al vaak voor een vakantie in eigen land maar het percentage is dit jaar wel hoger maar toch ook weer lager dan in 2020.

Maar waar zoeken de inwoners van Spanje dan naar, waar willen ze graag op vakantie gaan in het buitenland en in Spanje zelf. 

Het Civitatis-platform, een toonaangevend bedrijf in de online distributie van rondleidingen, excursies en activiteiten in het Spaans en andere talen op de belangrijkste bestemmingen ter wereld, heeft geverifieerd dat een op de drie reserveringen die door inwoners van Spanje op de website worden gemaakt, overeenkomt met een buitenlandse bestemming.

Volgens Civitatis kiest 31% van de inwoners van Spanje voor een reis naar buurland Portugal. 22% kiest voor een vakantie italië en slechts 10% wil naar Frankrijk gaan voor de zomervakantie.

Portugal is waarschijnlijk populair omdat het dichtbij is en omdat Spanjaarden geen PCR-test nodig hebben om het land binnen te mogen komen en om daarna terug te keren naar Spanje. In Portugal zijn met name de steden Porto en Lissabon erg populair.

De 10 meest gezochte buitenlandse bestemmingen zijn:

 1. Rome
 2. Porto
 3. Lissabon
 4. Parijs
 5. Athene
 6. Riviera Maya
 7. Venetië
 8. Krakau
 9. Florence
 10. Punta Cana

De 10 meest gezochte bestemmingen binnen Spanje zijn:

 1. Granada
 2. Sevilla
 3. Córdoba
 4. Madrid
 5. Santiago de Compostela
 6. Barcelona
 7. Málaga
 8. Tenerife
 9. Menorca
 10. Mallorca
Ga naar de inhoud